Iako oslabljena, hrvatska reprezentacija za sada obavlja dobar posao na turniru Prve skupine Fed Cupa u Tallinnu. Hrvatska je u drugom kolu skupine C u glavnom estonskom gradu s 2-1 bila jača od Švedske, s pobjedom po istom receptu kao dan ranije protiv Slovenije.

Lea Bošković je drugi dan zaredom slavila u singlu, a Darija Jurak i Tena Lukas donijele su drugi bod pobjedom u meču parova.

Bošković je na početku susreta izdržala izazov koji je pred nju postavila Cornelia Lister. Lea je slavila sa 6:4, 3:6 i 7:5, a na tom putu nadoknadila je ‘break’ zaostatka u prvom setu, u kojem je gubila s 2:0, dok je u odlučujućoj dionici riješila stvar ‘breakom’ u posljednjem gemu meča.

Prije toga, 18-godišnja hrvatska igračica nadoknadila je rani ‘break’ minusa u trećem setu, a kasnije je mogla dovršiti posao i brže, ali nije iskoristila servis za meč i dvije meč-lopte pri vodstvu od 5:3.

Šveđanke su se vratile u egal uvjerljivom pobjedom Rebecce Peterson, sa 6:2 i 6:1 protiv Lukas, no Tena je bila veselija nakon meča parova, u kojem je s Jurak proslavila 7:5 i 7:6(5) protiv kombinacije Jacqueline Cabaj Awad/Cornelia Lister.

Švedske igračice su u oba seta imale ‘break’ prednosti, ali nisu izdržale s vodstvom. Jurak i Lukas su se u prvoj dionici vratile nakon minusa od 5:3, bez suočavanja sa set-loptom, dok su u drugom setu nadoknadile zaostatak od 3:1. Cabaj Awad i Lister imale su priliku i u ‘tie-breaku’, s posustajanjem nakon što su vodile s 4:0.

Hrvatska će se u petak u trećem kolu sresti s Mađarskom, koja je u četvrtak s 2-1 bila bolja od Slovenije. Mađarice imaju po jednu pobjedu i poraz u dosadašnja dva kola.

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime