Hrvatska i SAD borit će se za ulazak u finale Svjetske skupine Davis Cupa u Splitu, objavio je Hrvatski teniski savez. Susret koji je na rasporedu od 14. do 16. rujna bit će odigran na zemljanim terenima splitskog Žnjana, na otvorenom, a za tu priliku bit će pripremljeno igralište i montažne tribine koje će moći primiti oko 6.000 gledatelja.

Hrvatski reprezentativci će u rujnu odigrati svoj prvi susret u Splitu nakon četvrtfinala Svjetske skupine u srpnju 2010., kada je Srbija slavila s 4-1 u Spaladium Areni. Prije toga, splitski ljubitelji tenisa osobito pamte dva domaćinstva na Gripama iz 2005., kada je Hrvatska na putu do naslova proslavila četvrtfinalnih 4-1 protiv Rumunjske i 3-2 u polufinalu protiv Rusije.

Hrvatski aduti su prvi put bili domaćini u Splitu u rujnu 1996. na zemljanim terenima Firula, kada je Australija pokazala više u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu – s prolaskom s 4-1.

Potpis ugovora naknadno

Splitsko domaćinstvo prijavljeno je Međunarodnom teniskom savezu, a ugovor između HTS-a i Grada Splita bit će potpisan naknadno – po objavi HTS-a, nakon što Savez i Grad Split kao suorganizator dobiju službeno pokroviteljstvo hrvatske Vlade za polufinalni susret s Amerikancima.

HTS-u se s interesom za domaćinstvo javio i Zadar, koji bi bio u igri u slučaju da je bilo odlučeno da se igra u dvorani – no, presudila je želja igrača da se s Amerikancima sretnu na otvorenom. Kandidat je bila i Pula, koja je za polufinalni susret ponudila igranje u Areni.

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime