Hrvatska reprezentacija dohvatila je drugu pobjedu na turniru Prve skupine Fed Cupa koji se održava u britanskom Bathu. Hrvatska je u drugom kolu skupine B natjecanja u Velikoj Britaniji s 2-1 bila bolja od Gruzije.

Bez Donne Vekić u ovom susretu, ekipa koju vodi izbornica Iva Majoli došla je do pobjede uz bod Ane Konjuh u singlu i u suradnji s Darijom Jurak u meču parova.

Ana je u samostalnom nastupu sa 6:4 i 6:3 bila jača od Mariam Bolkvadze, čime je donijela Hrvatskoj 1-0, dok je u paru s Darijom osigurala konačnih 2-1 sa 7:5 i 6:1 protiv kombinacije Ekaterine Gorgodze/Oksana Kalašnjikova.

Jurak i Konjuh su u ogledu parova nadoknadile minus od 5:3 u prvom setu, bez suočavanja sa set-loptom u toj dionici meča. U nastavku nije bilo puno poteškoća.

Gruzijke su do svojeg jedinog boda došle pobjedom Gorgodze, koja je u drugom singlu ovog susreta s 4:6, 6:3 i 7:5 svladala Janu Fett. Dvoboj je trajao dva sata i 35 minuta, a Jana je četiri puta ispuštala ‘break’ prednosti u odlučujućem setu, uključujući servis za pobjedu pri vodstvu od 5:4.

Nakon druge pobjede u dosadašnja dva kola u Bathu, hrvatskim igračicama predstoji presudni susret za prvo mjesto u skupini. Suparnice će biti srpske reprezentativke, koje su također 100-postotne nakon prva dva kola.

Jače iz ogleda Hrvatske i Srbije proći će u finale turnira u Velikoj Britaniji. U završnom susretu odlučivat će se o putnicama u kvalifikacije za Svjetsku skupinu II.

 

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime