Hrvatska reprezentacija izgubila je posljednji susret na turniru Prve skupine Fed Cupa na dvoranskoj tvrdoj podlozi Tallinna. Hrvatska je u razigravanju za plasman od petog do osmog mjesta u glavnom estonskom gradu pala s 2-1 u ogledu s domaćom reprezentacijom, koja je osigurala slavlje s tri spašene meč-lopte u odlučujućem meču parova.

Jelena Maligina i Saara Orav su sa 6:2, 4:6 i 7:5 bile jače od Ane Biškić i Tene Lukas, vraćajući se nakon zaostatka od 5:3 u trećem setu. Ana i Tena imale su prvu meč-loptu na servisu suparnica u devetom gemu odlučujućeg seta, a do nove dvije došle su gem kasnije, kada su servirale kod 5:4. Estonke su se tada izvukle nakon 40:30 i prednosti hrvatske kombinacije.

Hrvatska je, tako, drugi dan zaredom doživjela poraz u susretu s propuštenim meč-loptama. Lea Bošković i Tena Lukas su u petak pale nakon što su bile poen do slavlja u dva singla u sudaru s Mađaricama.

Prije odlučujućeg meča parova, Estonija je u subotu došla u vodstvo pobjedom Orav, s 3:6, 6:4 i 6:2 protiv Biškić. Ana je u tom dvoboju imala set prednosti i 4:1 u drugoj dionici, s jednim ‘breakom’ plusa, ali nije iskoristila priliku.

Lukas je donijela Hrvatskoj 1-1 s 2:6, 7:5 i 6:1 protiv Katriin Saar, ali ogled parova prošao je s više veselja za domaću ekipu.

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime