Hrvatske tenisačice nisu izborile finale turnira Prve skupine Fed Cupa u britanskom Bathu. Boreći se za prvo mjesto skupine B u Velikoj Britaniji, Hrvatska je s 2-1 izgubila od Srbije, koja je do drugog boda došla pobjedom Olge Danilović i Aleksandre Krunić nad kombinacijom Darija Jurak/Ana Konjuh u meču parova. Danilović i Krunić su u tom ogledu slavile s 1:6, 6:1 i 6:4.

Osim zbog poraza Jurak i Konjuh, hrvatske igračice moći će žaliti i zbog prilike koju je imala Jana Fett. Janu je u prvom singlu s 2:6, 6:2 i 7:6(7) svladala Olga Danilović, a 22-godišnja Vrbovčanka u tom je dvoboju propustila meč-loptu na servisu pri vodstvu od 7:6 u ‘tie-breaku’ trećeg seta.

Hrvatska je do svojeg jedinog boda u susretu došla pobjedom Donne Vekić, koja je u drugom singlu s 1:6, 7:5 i 6:1 bila bolja od Aleksandre Krunić.

Ekipa koju vodi izbornica Iva Majoli mogla je napraviti važni korak protiv srpskih igračica u ogledu Fett i Danilović, ali Jana nije došla do cilja nakon uvjerljivog prolaska prvim setom. U drugoj dionici posustala je nakon ranog ‘breaka’ prednosti, 2:1 sa servisom, a u trećem setu dostigla je zaostatak od 4:1, s jednim ‘breakom’ minusa – no, nije bilo završnog koraka u ‘tie-breaku’.

Fett je propustila meč-loptu na poenu na servisu pri vodstvu od 7:6, a Danilović je osigurala pobjedu na svojoj četvrtoj meč-lopti, trećoj u ‘tie-breaku’, nakon što je prvi put bila poen do pobjede u 10. gemu trećeg seta.

Vekić se pobrinula za poravnanje na 1-1 u meču u kojem je Krunić projurila prvim setom, dok je nastavak donio preokret na stranu vodeće hrvatske tenisačice. Donna je u drugoj dionici morala dodatno raditi nakon što je iz ruku ispustila 5:1, a nakon što je osvojila posljednja dva gema drugog seta, u trećem nije bilo puno problema.

Igrajući s Danilović, Krunić se utješila za svoj poraz u singlu slaveći u ogledu parova. Srpska kombinacija pronašla je put nakon uvjerljivog gubitka prvog seta, prvo s jednako uvjerljivim prolaskom drugom dionicom, a zatim s dovršetkom posla u trećem setu. U trećoj dionici presudio je ‘break’ srpskog para u petom gemu, za vodstvo od 3:2.

Porazom od Srbije, hrvatske reprezentativke nisu dohvatile završnicu turnira u Bathu i priliku da se u subotu bore za odlazak u kvalifikacije za Svjetsku skupinu II Fed Cupa. Šansu za osiguranje kvalifikacijskog susreta za viši rang natjecanja imat će srpske tenisačice.

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime