Borna Gojo preskočio je dvije prepreke u istom danu i probio se u četvrtfinale 25 tisuća američkih dolara vrijednog Futuresa na tvrdoj podlozi kalifornijskog Bakersfielda. Zbog kiše koja je utjecala na program, Gojo je u četvrtak dvaput bio na terenu na jugozapadu SAD-a, s prolaskom s 4:6, 6:1 i 6:4 u prvom kolu protiv drugopostavljenog Amerikanca Alexandera Sarkissiana, 250. na svijetu, a zatim i 4:6, 6:4, 7:5 u osmini finala protiv Brazilca Karuea Sella (511.).

Borna je nadjačao Sarkissiana u nešto manje od dva sata dugom meču, dok je protiv Sella posao bio teži. Brazilski tenisač pao je nakon dva i pol sata igre, a 20-godišnji hrvatski adut je u lovu na četvrtfinale pronašao put nakon seta zaostatka i ranog ‘breaka’ minusa u preostale dvije dionice meča.

Gojo će se u petak među posljednjih osam sresti sa šestim nositeljem, Britancem Lloydom Glasspoolom (430.).

Viktor Galović nije došao do polufinala 75 tisuća dolara vrijednog Challengera na tvrdoj podlozi Shenzhena. Galovića je u četvrtfinalu turnira u Kini sa 6:4, 6:7(6) i 6:3 svladao Ze Zhang (305.), domaći adut s pozivnicom.

Viktor je pao s dva izgubljena gema na servisu u prvom i još jednim u trećem setu. Kinez je u prvoj dionici obavio najvažniji dio posla s dva ‘breaka’ na putu do 5:2, dok je u odlučujućem setu presudio ‘break’ za vodstvo od 3:1.

Hrvatski adut završio je meč s 14 asova i visokih 73 posto ubačenih prvih servisa, ali to nije bilo dovoljno za novi korak u ždrijebu. Imao je i četiri dvostruke pogreške. Zhang se mogao osloniti na 11 asova i 65 posto ubačenih prvih servisa, uz četiri dvostruke pogreške u dva sata i 18 minuta dugom ogledu.

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime