Jana Fett nije bila uspješna u potrazi za zvučnim “skalpom” u prvom kolu Wimbledona. Janu je na Grand Slam turniru na londonskoj travi sa 6:2 i 7:5 svladala 14-postavljena Ruskinja Daria Kasatkina, 14. na svijetu, koja je pronašla put u meču s puno pogrešaka na obje strane.

Ni Fett ni vodeća ruska tenisačica nisu bile na najboljoj razini, ali Kasatkina je pokazala dovoljno za slavlje bez gubitka seta.

Ruskinja je prošla prvom dionicom s tri ‘breaka’, dva u nizu na putu do ranih 3:0 i još jednim za vodstvo od 5:2. Jana je privremeno vratila nadu smanjujući na 3:2, ali nije napravila više od toga.

Kasatkina je stekla ranu prednost i u drugom setu, uz bijeg do 3:0, s dva ‘breaka’ plusa. Stvari nisu izgledale povoljno za hrvatsku predstavnicu, ali 21-godišnja Vrbovčanka uspjela se vratiti u igru, odgađaujući odluku za završnicu seta.

Ključnim se pokazao peti ‘break’ 14. nositeljice u drugoj dionici, za vodstvo od 6:5, nakon kojeg je Kasatkina ostala čvrsta na servisu za pobjedu. Jana je u 12. gemu imala ‘break’-loptu za novi povratak, ali nije išlo.

Fett je ostala praznih ruku u dvoboju u kojem je imala sedam dvostrukih pogrešaka i samo 47 posto ubačenih prvih servisa, uz jedan as. Ruskinja se također dosta mučila, s devet dvostrukih pogrešaka i 53 posto ubačenih prvih servisa, uz četiri asa, no ipak je otišla s terena u boljem raspoloženju od hrvatske igračice.

Wimbledon, tenisačice, prvo kolo:
Kasatkina (Rusija, 14) – Fett (Hrvatska) 6:2, 7:5

Fotografija, izvor: Jana Fett Instagram

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime