Reprezentacije Švicarske i SAD-a imale su uspješni prvi dan na ovogodišnjem Hopman Cupu u Perthu. S Belindom Benčič i Rogerom Federerom u sastavu, Švicarska je s 3-0 bila jača od Japana, dok je američka ekipa proslavila 2-1 protiv Rusije.

Švicarska se riješila svih briga protiv Japana pobjedama Federera i Benčič u svoja dva singla. Nešto više od dva tjedna prije nego će krenuti u obranu naslova na Australian Openu, Federer je sa 6:4 i 6:3 bio jači od Yuichija Sugite, dok je Benčič postavila nedostižnih 2-0 sa 7:5 i 6:3 protiv Naomi Osake.

Pobjedom u tom dvoboju, 20-godišnja švicarska tenisačica nastavila je ondje gdje je stala u završnici protekle sezone. U studenom i prosincu imala je tri osvojena naslova i sveukupno 15 dobivenih mečeva zaredom.

Benčič i Federer dovršili su posao na početku natjecanja na dvoranskoj tvrdoj podlozi Pertha pobjedom i u ogledu parova. Osaka i Sugita pali su s 2:4, 4:1 i 4:3(1).

Sudar SAD-a i Rusije također je bio riješen nakon dva singla. CoCo Vandeweghe obavila je prvi dio posla za američku reprezentaciju sa 6:3 i 6:3 protiv Anastasije Pavljučenkove, a Jack Sock pobrinuo se za 2-0 sa 6:4, 1:6 i 6:3 protiv Karena Hačanova.

Pavljučenkova i Hačanov ugrabili su svoj jedini bod pobjedom u susretu parova, s 3:4(3), 4:1 i 4:2 protiv kombinacije Vandeweghe/Sock.

Dolaskom do pobjeda, Švicarska i SAD napravili su prvi korak u potrazi za plasmanom u finale iz skupine B, iz koje će prolazak osigurati samo najbolje plasirana ekipa. Švicarska će u drugom kolu tražiti novu pobjedu u sudaru s Rusijom, dok će se američka reprezentacija sresti s Japanom.

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime