Švicarska reprezentacija dohvatila je drugu uvjerljivu pobjedu na Hopman Cupu u Perthu. Poslije startnih 3-0 protiv Japana, Belinda Benčič i Roger Federer su u drugom kolu skupine B bili bez gubitka boda i protiv Rusije.

Federer je otvorio ogled s ruskom ekipom sa 6:3 i 7:6(8) protiv Karena Hačanova, dok je Benčič osigurala drugi bod sa 6:1, 3:6 i 6:3 protiv Anastasije Pavljučenkove. Za kraj, stigla je i švicarska pobjeda u meču parova, u kojem su Benčič i Federer proslavili 4:3(1), 3:4(3) i 4:1 protiv kombinacije Pavljučenkova/Hačanov.

Susret SAD-a i Japana u istoj skupini obilježili su po jedna bolest i ozljeda. Japanska ekipa bila je bez Naomi Osake, koja se razboljela, dok je Amerikance pogodila ozljeda Jacka Socka, koji je pao i natukao kuk tijekom dvoboja s Yuichijem Sugitom, uz predaju kod minusa od 7:6(1) i 1:1 u tom meču.

S obzirom na Osakino odustajanje prije početka američko-japanskog ogleda, SAD-u su pripale dvije pobjede bez borbe, za slavlje s ukupnih 2-1. Gledatelji su ipak uživali i u preostala dva meča predviđena za ovaj susret, s nastupima dvoje australskih predstavnika, 19-godišnje Maddison Inglis i nekadašnjeg ‘Top 10’ igrača Pata Casha, pobjednika Wimbledona iz 1987. godine.

Inglis je u singlu sa 7:5 i 6:2 izgubila od CoCo Vandeweghe, a za kraj susreta, Vandeweghe je bila u akciji i u paru sa svojim trenerom Cashom, s kojim surađuje od proteklog ljeta. Inglis i Sugita su u tom meču slomili američko-australsku kombinaciju s 0:4, 4:3(2) i 4:0.

Švicarska se svojom drugom pobjedom približila finalu, a u trećem kolu čeka američka reprezentacija, koja je također na 2-0 nakon dva kola. Ipak, s obzirom na Sockovu ozljedu, SAD se našao u problemima uoči završnog susreta u skupini, koji slijedi u četvrtak.

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime