Švicarska je ostvarila maksimalni učinak u prvom dijelu natjecanja i uvjerljivo se probila u finale ovogodišnjeg Hopman Cupa u Perthu. Nakon dvije pobjede s po 3-0 u skupini B, protiv Japana i Rusije, Belinda Benčič i Roger Federer bili su bez krivog koraka i protiv SAD-a, s novim slavljem bez gubitka boda.

Federer je u trećem kolu napravio prvi korak za svoju reprezentaciju sa 7:6(5) i 7:5 protiv Jacka Socka, koji se brzo oporavio od ozljede kuka pretrpljene protiv Japana. Benčič se pobrinula za nedostižnu prednost sa 7:6(6) i 6:4 protiv CoCo Vandeweghe, a zajedno s Federerom, za kraj je proslavila i 4:3(3), 4:2 protiv para Vandeweghe/Sock.

Rusija je došla do 2-1 protiv Japana u sudaru reprezentacija koje su bile bez pobjeda u prva dva kola. Naomi Osaka vratila se nakon bolesti i proslavila je 6:4, 3:6, 7:6(5) protiv Anastasije Pavljučenkove, dok je Karen Hačanov donio rusko poravnanje sa 6:4 i 6:2 protiv Yuichija Sugite. Surađujući s Pavljučenkovom, Hačanov je bio uspješan i u odlučujućem meču parova, s 4:1 i 4:0 protiv Osake i Sugite.

Kerber i Zverev prejaki za Kanadu

U susjednoj skupini A najbolje stoji Njemačka, koja je u drugom kolu ugrabila i drugu pobjedu u borbi za prvo mjesto u grupi, vrijedno plasmana u finale. Oslanjajući se na Angelique Kerber i Alexandera Zvereva, njemačka ekipa je s 3-0 slomila Kanadu, s tri dobivena meča u dva seta.

Kerber je pokrenula svoju reprezentaciju sa 6:1 i 6:3 protiv Eugenie Bouchard, dok se Zverev pridružio sa 6:4 i 6:2 protiv Vaseka Pospišila, za osiguranje ukupne njemačke pobjede. U zajedničkom nastupu, Kerber i Zverev stavili su “točku na i” s 4:3(2) i 4:3(2) protiv para Bouchard/Pospišil.

Belgija je ostala u igri za nastup u finalu dolaskom do svoje prve pobjede, s 3-0 protiv Australije. Stvari su počele obećavajuće za domaću ekipu, ali nakon što je Daria Gavrilova otvorila susret uvjerljivim prolaskom prvim setom protiv Elise Mertens, nastavak nije prošao u istom stilu.

Mertens je u svojem singlu okrenula i slavila s 2:6, 6:4, 6:2, a Goffin je donio 2-0 sa 6:4 i 6:2 protiv Thanasija Kokkinakisa. Mertens i Goffin zaokružili su priču s 4:3(3), 2:4, 4:1 protiv Gavrilove i Kokkinakisa u meču parova.

Njemačka će u trećem kolu tražiti pobjedu protiv Australije, dok će Belgija ići na Kanadu.

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime