Švicarska reprezentacija dovršila je odlični ovogodišnji nastup na Hopman Cupu osvajanjem svojeg trećeg naslova na ovom natjecanju, poslije pobjeda iz 1992. i 2001. godine. Za novu titulu na dvoranskoj tvrdoj podlozi Pertha pobrinuli su se Belinda Benčič i Roger Federer, a Federer je otišao do kraja drugi put. Do trofeja je stigao i početkom ’01., kada je slavio s Martinom Hingis.

Švicarska je u finalu s 2-1 bila bolja od Njemačke, uz odluku u meču parova. Benčič i Federer osigurali su svojoj ekipi drugi bod u subotnjem susretu s 4:3(3) i 4:2 protiv kombinacije Angelique Kerber/Alexander Zverev.

Na početku finala, Federer je sa 6:7(4), 6:0 i 6:2 bio jači od Zvereva, čime je zaokružio ovosezonski stopostotni učinak u singlu u Perthu. Veliki Švicarac slavio je u sva četiri meča, ali za razliku od prethodna tri susreta, protiv 20-godišnjeg njemačkog aduta nije bio bez gubitka seta.

Kerber je osigurala njemačko poravnanje na 1-1 sa 6:4 i 6:1 protiv Benčič, u ogledu igračica koje su na putu do finala bile bez krivog koraka u singlu. Benčič je u završnom susretu ostala praznih ruku u pojedinačnom nastupu, ali popravila je raspoloženje pobjedom u suradnji s Federerom, kojom je Švicarska osigurala novi trofej.

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime