Matej Dodig, Luka Mikrut i Leticia Tarocco probili su se u osminu finala Tennis Europe turnira drugog ranga u uzrastu do 14 godina u Bratislavi. Peti nositelj Dodig i sedmopostavljeni Mikrut bili su bez gubitka seta u prvom kolu u muškom ždrijebu, dok je Tarocco izvela preokret na startu u konkurenciji tenisačica.

Prvo kolo glavne priredbe na dvoranskoj tvrdoj podlozi glavnog slovačkog grada nije bilo uspješno Teni Rajki, koja nije napravila novi korak nakon prolaska kvalifikacija.

Dodig je osigurao nastup među posljednjih 16 sa 7:6(4) i 6:0 protiv Čeha Jakuba Menšika. Matejev suparnik u lovu na četvrtfinale bit će još jedan češki igrač, kvalifikant Nikolas Fedasko.

Mikrut je na startu slavio bez puno problema, sa 6:2 i 6:1 protiv austrijskog sretnog gubitnika Tobiasa Leitnera. Luka će u osmini finala ići na češkog kvalifikanta Oldricha Vejšickog.

Tarocco je prošla prvo kolo turnira tenisačica s 4:6, 6:1 i 6:2 protiv slovačke vlasnice pozivnice Zine Stanove. Nakon pobjede nad slovačkom igračicom, Leticia će pokušati dohvatiti četvrtfinale u susretu s osmom nositeljicom, Čehinjom Lucie Havličkovom.

Rajki je ostala na dvije pobjede u kvalifikacijama. U prvom kolu glavnog turnira Tena je naišla na previsoku prepreku, sa 6:0 i 6:0 u korist Slovakinje Karoline Šaškove.

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime