Ivan Dodig i Marcel Granollers neće doći do polufinala u svojem prvom zajedničkom nastupu na ATP Finalu u Londonu. Dodig i Granollers doživjeli su drugi poraz u dva seta na završnici sezone u londonskoj O2 Areni, sa 6:1 i 6:1 u korist britansko-brazilskog para Jamie Murray/Bruno Soares u drugom kolu skupine Woodbridge/Woodforde.

Murray i Soares slomili su hrvatsko-španjolsku kombinaciju s dva ‘breaka’ u prvom i još tri u drugom setu. Britansko-brazilski dvojac je u prvoj dionici dva puta došao do gema na Ivanovu servisu, dok su u drugoj dionici još dva puta ‘breaknuli’ u servis-gemu hrvatskog aduta, a jednom dok je servirao španjolski tenisač. Dodig i Granollers nisu imali pravu šansu za povratak, s prolaskom suparničkog para bez suočavanja s ‘break’-loptom u meču.

Hrvatsko-španjolski dvojac će se u trećem kolu sresti s Bobom i Mikeom Bryanom, ali taj nastup neće im imati veći značaj. Čak i da dobiju američke blizance u dva seta, ne bi mogli prestići Murraya i Soaresa u omjeru osvojenih i izgubljenih setova u slučaju da tri para završe s pobjedom i dva poraza u skupini.

Prve polufinaliste iz ovog društva već znamo. Lukasz Kubot i Marcelo Melo osigurali su prolazak sa 6:4 i 6:3 u drugom kolu protiv braće Bryan, koji će svoju šansu za polufinale tražiti u petak protiv Dodiga i Granollersa.

ATP Finale, parovi, skupina Woodbridge/Woodforde, 2. kolo:
Kubot/Melo (Poljska/Brazil, 1) – B. Bryan/M. Bryan (SAD, 5) 6:4, 6:3
Murray/Soares (Velika Britanija/Brazil, 4) – Dodig/Granollers (Hrvatska/Španjolska, 7) 6:1, 6:1

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime