Ivan Dodig i Latisha Chan korak su do naslova u mješovitim parovima u Wimbledonu! Sa statusom osmih nositelja, Ivan i Tajpežanka u petak su prošli polufinale na londonskoj travi sa 7:5 i 6:4 protiv petopostavljene nizozemsko-češke kombinacije Wesley Koolhof/Kveta Peschke, a u nedjeljnom finalu čekaju ih Šveđanin Robert Lindstedt i Latvijka Jelena Ostapenko.

Dodig i Chan će se u borbi za naslov sresti sa švedsko-latvijskim parom koji je u ranijem tijeku turnira svladao Franka Škugora i Rumunjku Ralucu Olaru, s prolaskom sa 6:7(6), 6:3 i 7:5 na četvrtfinalnoj prepreci.

Boreći se za finale, Ivan i Tajpežanka prošli su prvim setom protiv Koolhofa i Peschke uz ključni ‘break’ u 11. gemu, za vodstvo od 6:5. Bio je to jedini gubitak servisa na bilo kojoj strani u prvoj dionici, dok su se u nastavku dogodila još tri ‘breaka’. Dodig i Chan prvo su propustili 2:1 sa servisom, ali kasnije su ponovno došli na svoje ‘breakom’ za vodstvo od 4:3 – i sa zadržanom prednošću bez suočavanja s ‘break’-loptom u posljednja dva gema na servisu.

Osmopostavljeni par u nedjelju će biti u prilici osvojiti treći zajednički naslov na Grand Slam turnirima. Prije ovogodišnjeg Wimbledona, Ivan i Tajpežanka dvaput su slavili na zemlji Roland Garrosa, lani i ove sezone.

Wimbledon, mješoviti parovi, polufinale:
Dodig/L. Chan (Hrvatska/Kineski Tajpeh, 8) – Koolhof/Peschke (Nizozemska/Češka, 5) 7:5, 6:4

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime