Ivan Dodig i Tajpežanka Latisha Chan pobjednici su Wimbledona! Dodig i Chan dovršili su pohod do trofeja u mješovitim parovima na travi londonskog Grand Slam turnira sa 6:2 i 6:3 protiv Šveđanina Roberta Lindstedta i Latvijke Jelene Ostapenko.

Osmopostavljena hrvatsko-tajpeška kombinacija napravila je završni korak u ždrijebu bez puno komplikacija. Dodig i Chan obavili su najvažniji dio posla u prvom setu odlaskom do 5:0, a nakon toga dovršili su set ‘breakom’ u osmom gemu. U drugoj dionici dogodio se samo jedan izgubljeni gem na servisu. Ivan i Tajpežanka stekli su ključnu prednost ‘breakom’ za 5:3, nakon kojeg nisu zadrhtali na servisu za trofej.

Dodig i Chan su u Wimbledonu došli do trećeg zajedničkog naslova na Grand Slam turnirima, nakon pobjeda u Roland Garrosu lani i ove godine.

Ivan sa zemlje Roland Garrosa pamti i titulu u konkurenciji muških parova, osvojenu 2015. s Brazilcem Marcelom Melom. Prvim naslovom u Wimbledonu stigao je do sveukupno četvrtog trofeja na Grand Slam razini.

Wimbledon, mješoviti parovi, finale:
Dodig/L. Chan (Hrvatska/Kineski Tajpeh, 8) – Lindstedt/Ostapenko (Švedska/Latvija) 6:2, 6:3

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime