Novak Đoković ponovno osvaja velike trofeje! Nakon što je čekao od lipnja 2016., kada je otišao do kraja na zemlji Roland Garrosa, prvi srpski reket proslavio je novi naslov na Grand Slam turnirima, sveukupno 13. u karijeri. Đoković je zaključio dva izvrsna tjedna na travi Wimbledona sa 6:2, 6:2 i 7:6(3) protiv Južnoafrikanca Kevina Andersona, kojeg je nadjačao u nedjeljnoj borbi za “krunu”.

Vodeći srpski tenisač je četvrti put srušio sve prepreke koje su mu bile na putu na londonskom Grand Slam turniru. Prethodne tri titule na Wimbledonu osvojio je 2011., ’14. i ’15. godine.

Pobjedom nad Andersonom, Đoković je prekinuo više od dvije godine dugo razdoblje bez trofeja na Grand Slam razini. U međuvremenu je imao puno problema s bolnim desnim laktom, zbog kojeg je bio na operaciji, a sudeći po prikazanom u Londonu, zdravlje i igra sada su ponovno na razini kakvu 31-godišnji Beograđanin želi.

Prva dva seta finala nisu donijela veća rezultatska uzbuđenja. Treća dionica bila je puno napetija, s Đokovićevim izvlačenjem u tri zahtjevna gema na servisu prije nego je riješio stvar u ‘tie-breaku’. Anderson je pri vodstvu od 4:3 imao 30:40, a kasnije je došao i do ukupno pet set-lopti, dvije pri vodstvu od 5:4 i još tri kod 6:5, kada je prvi srpski reket izvukao 15:40 i Južnoafrikančevu prednost.

Nakon što se mučio s ozljedom, a kasnije je tražio pravu formu, Đoković je ovim trofejem postao tenisač s najslabijim renkingom koji je otišao do kraja na Wimbledonu nakon Gorana Ivaniševića u srpnju 2001. godine. Goran je ’01. slavio igrajući s pozivnicom, kao 125. na svijetu, dok je 31-godišnji Beograđanin uoči Londona bio na 21. mjestu. Dolaskom do titule, Đoković će se vratiti među prvih 10, na 10. mjesto poretka najboljih na svijetu.

Wimbledon, tenisači, finale:
Đoković (Srbija, 12) – Anderson (Južnoafrička Republika, 8) 6:2, 6:2, 7:6(3)

Fotografija, izvor: Wikipedia, si.robi

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime