Borna Ćorić preskočio je i drugu francusku prepreku na ATP turniru iz serije 500 na tvrdoj podlozi Dubaija. Nakon slavlja u prvom kolu protiv Richarda Gasqueta, Borna je bio bez gubitka seta i u osmini finala protiv Benoita Pairea, 46. tenisača svijeta, kojeg je ispratio sa 6:1 i 6:4.

Hrvatski adut prošao je dalje u dvoboju u kojem je pet puta oduzimao Paireov servis, triput u prvom i još dvaput u drugom setu. Francuski igrač bio je u ozbiljnim problemima poslije prvih 12 gemova, sa zaostatkom od 6:1 i 4:1, a iako je nakon toga nadoknadio ‘break’ minusa i vratio se do 4:4 u drugoj dionici, Ćorić ga nije pustio dalje od toga. Posljednja dva gema u meču pripala su 21-godišnjem Zagrepčaninu.

Borna je na putu do pobjede imao jedan as i tri dvostruke pogreške, s 54 posto ubačenih prvih servisa i samo tri izgubljena poena nakon što bi ubacio prvi servis, s visokom realizacijom od 88 posto. Paire je imao više problema, s dva asa i sedam dvostrukih pogrešaka, također uz ubačenih 54 posto prvih servisa u meču.

Ćorićev sljedeći izazov bit će četvrtfinale protiv trećepostavljenog Španjolca Roberta Bautiste Aguta (23.), koji je spriječio Bornin treći ovotjedni susret s francuskim suparnikom sa 6:4, 6:7(2) i 6:1 u osmini finala protiv Pierre-Huguesa Herberta.

Borna će u četvrtak peti put ići na Bautistu Aguta, protiv kojeg ima zaostatak od 3-1 u međusobnom omjeru. Španjolac je svoje tri pobjede proslavio na zemlji, 2015. na Croatia Openu u Umagu i u Hamburgu, a godinu potom u trećem kolu Roland Garrosa, sva tri puta bet gubitka seta. Hrvatski adut je jedini put bio jači od Bautiste Aguta u njihovu jedinom dosadašnjem dvoboju na tvrdoj podlozi, početkom ’16. u četvrtfinalu Chennaija, kada je bilo 3:6, 6:4 i 7:6(1).

ATP Dubai, osmina finala:
Ćorić (Hrvatska) – Paire (Francuska) 6:1, 6:4

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime