Borna Ćorić nije ostvario ono čemu se nadao u svojem prvom nastupu u četvrtfinalu Svjetske skupine Davis Cupa u Varaždinu. Mihail Kukuškin svladao je 21-godišnjeg hrvatskog aduta i donio je Kazahstanu 1-1 nakon prvog dana protiv domaće reprezentacije, a Borna je poslije meča priznao da je naišao na suparnika koji je bio raspoloženiji.

Prvi dio dvoboja bio je obećavajuć za Ćorića, s prolaskom prvim setom i dvaput s ‘breakom’ prednosti u drugoj dionici, no nastavak je otišao u drugačijem smjeru.

– Treba mi malo vremena da bolje razmislim o svemu, ali na prvu, bio je bolji danas, imao je uvijek jedan udarac više. Na kraju me ostavio bez šanse – osvrnuo se Borna nakon meča.

– Nažalost, to se dogodilo, ali nema veze. Što je, tu je, idemo dalje. Nadam se da možda neću igrati peti meč, ali ako do toga dođe, ja sam spreman – dodao je hrvatski adut, koji je treći put u isto toliko međusobnih susreta bio bez uspjeha protiv Kukuškina.

– Jako je čudan igrač, ne bih htio da se to krivo shvati, ima malo drugačije udarce, spinove i rotacije, nezgodan je i nekako mi uđe pod kožu – opisao je Borna.

Krajanova ocjena – dobar

Željko Krajan i Borna Ćorić
Krajan s pozitivnim pogledom prema nastavku vikenda (fotografija: Mario Ćužić)

Hrvatski izbornik Željko Krajan zaokružio je prvi dan ocjenom dobar. Marin Čilić nije dao da se dogodi bilo kakvo iznenađenje protiv Dmitrija Popka, a bolje raspoloženje spriječila je Kukuškinova pobjeda.

– Nadali smo se vodstvu od 2-0, s Borninom formom s kojom je došao iz SAD-a bio je favorit u svojem meču, ali i dalje smo tu na 1-1, favoriti smo u svim mečevima u kojima ćemo dalje igrati i nema razloga za brigu. Možda smo očekivali lakši put ili dobitak kroz ovaj vikend, sada to moramo produžiti na sva tri dana, ali i dalje smo pozitivni i veliki favoriti – istaknuo je Krajan.

Za subotnje parove nominirani su Ivan Dodig i Nikola Mektić, a iz kuta gledanja nedugo nakon završetka prvog dana, izbornik očekuje da se to neće promijeniti.

– Tek smo završili s dva singla i trebamo vidjeti koji je najbolji par s kojim bismo im se suprotstavili, ali definitivno više šansi trenutno dajem Dodigu i Mektiću. Dobro su trenirali i uigravali su se cijelog tjedna, mislim da su se uigrali tako da vjerojatno nema razloga raspariti taj par – kazao je Krajan, dodajući da se u subotu nada pomoći s tribina koja bi puno značila u potrazi za drugim bodom.

– Bila je dobra podrška, a vjerujem da će sutra biti još bolja jer će nam to trebati – zaključio je hrvatski izbornik.

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime