Borna Ćorić pokazao je više od drugog ovogodišnjeg suparnika na Australian Openu. Nakon što je prolaskom prvog kola protiv Stevea Darcisa izborio svoju prvu pobjedu u karijeri u Melbourne Parku, Ćorić je na drugoj prepreci ispratio vodećeg mađarskog tenisača Martona Fucsovicsa, 38. na svijetu, od kojeg je bio bolji sa 6:4, 6:3 i 6:4.

Fucsovics je imao ‘break’ prednosti u prvom setu, u kojem je u rukama držao 3:2 sa servisom, ali gotovo sve ostalo u nastavku meča prošlo je po Borninim željama. U ulozi 11. nositelja ovogodišnjeg turnira, drugi hrvatski reket nije dao da se dogodi išta neočekivano.

Ćorić je u prvoj dionici izveo preokret s dva ‘breaka’ nakon što je gubio s 3:2, a u drugom i trećem setu bio mu je dovoljan po jedan ‘break’. Na putu do pobjede iskoristio je sve četiri svoje ‘break’-lopte, dok je Fucsovicseva iskorištenost prilika za ‘break’ bila na 1/5, uključujući Bornino spašavanje triju nepovezanih ‘break’-lopti na servisu za meč kod 5:4 u trećem setu.

Hrvatski adut napravio je drugi korak u ždrijebu s 13 asova i sveukupno 30 ‘winnera’ u meču. Imao je pet dvostrukih i ukupno 33 neforsirane pogreške, a ubačaj prvog servisa bio je na 55 posto – što će željeti podignuti u nastavku turnira.

Ćorićev suparnik u trećem kolu bit će Srbin Filip Krajinović, 93. tenisač svijeta.

Australian Open, tenisači, drugo kolo:
Ćorić (Hrvatska, 11) – Fucsovics (Mađarska) 6:4, 6:3, 6:4

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime