Marin Čilić bio je vrlo zadovoljan nakon odlično obavljenog posla na početku hrvatskog lova na ovogodišnje polufinale Davis Cupa. Marin je na otvaranju susreta s Kazahstanom na dvoranskoj zemlji Arene Varaždin pokazao previše za Dmitrija Popka, protiv kojeg je opravdao ulogu favorita sa samo pet izgubljenih gemova.

Prvi hrvatski reket nadigrao je 21-godišnjeg Kazahstanca sa 6:2, 6:1 i 6:2, ne dajući Popku veću nadu da će uspjeti zakomplicirati meč u kojem je brzo postalo jasno kolika je razlika u kvaliteti između dvojice igrača na terenu.

– Osjećam se fenomenalno, odigrao sam meč na visokoj razini, to sam i priželjkivao i tražio od samoga sebe. Nije jednostavno ući u meč protiv igrača kojeg ne poznajem toliko, pogotovo u Davis Cupu, ali odradio sam posao na vrhunskoj razini. Nadamo se da može i Borna ostvariti drugi bod i da možemo prije nedjelje slaviti u ovom dvoboju – opisao je Čilić poslije glatke pobjede.

Gledajući broj prikupljenih gemova njegova suparnika, Marinu je ova pobjeda bila druga najuvjerljivija u Davis Cupu u dvoboju u kojem je za slavlje trebao tri osvojena seta. Lošije je prošao Paul Capdeville, kojeg je Čilić u ožujku 2009. u susretu s Čileom u prvom kolu Svjetske skupine na dvoranskoj tvrdoj podlozi Poreča slomio sa 6:1, 6:2 i 6:1. Vrijedi izdvojiti i dobiveni meč bez gubitka gema u rujnu 2011. na gostovanju u Južnoafričkoj Republici u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu, kada je Izak van der Merwe predao kod zaostatka od 6:0 i 6:0.

– Jako su rijetki ti slučajevi u Davis Cupu da mečevi odu jednostrano i jako brzo. Bilo ih je par koji su ostali u sjećanju, ali ovo je sigurno jedan od bržih – istaknuo je Marin, koji je uspjehom protiv Popka došao korak do poravnanja hrvatskog rekorda u broju ukupnih pobjeda u Davis Cupu.

Računajući singl i parove, Čilić sada ima 35 dobivenih mečeva u ovom natjecanju, a rekorder je Ivan Ljubičić, koji je slavio 36 puta.

– To je lijep podatak. Dao sam jako puno za reprezentaciju, godinama sam uz nju. Imali smo sjajne rezultate kada smo bili u ekipi s Karlovićem, Ančićem i s ‘Ljubom’, a sada smo s malo mlađom ekipom. To me zbilja veseli, ponovno imamo sjajnu ekipu i možemo dogurati dosta daleko, to pokazuje koliko smo teniski jaki u svijetu. Nadam se da ću i dalje postavljati i obarati rekorde – kazao je vodeći hrvatski tenisač, koji bi mogao dobiti priliku za poravnanje s Ljubičićem u nastavku varaždinskog vikenda.

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime