Marin Čilić oprostio se od ovogodišnjeg Wimbledona puno ranije nego je očekivao. Vodeći hrvatski tenisač ostao je praznih ruku u ogledu s ljevorukim Argentincem Guidom Pellom u drugom kolu, s preokretom argentinskog igrača poslije gubitka prva dva seta i prolaskom dalje s 3:6, 1:6, 6:4, 7:6(3), 7:5.

Trećepostavljeni hrvatski adut bio je na dobrom putu u dijelu meča koji je bio odigran u srijedu, prije prekida zbog kiše. Ipak, nastavak je otišao na stranu 28-godišnjeg argentinskog tenisača, 82. na svijetu.

Prije nego je kiša odgodila nastavak za četvrtak, Pella je došao do ‘breaka’ kod 3:3 u trećoj dionici meča, a tu prednost zadržao je do kraja seta. Marin je u nastavku došao do odlične prilike u četvrtom setu, u kojem je poveo s 3:1, ali igra koju je pokazao u četvrtoj i petoj dionici gurala ga je unatrag u situacijama u kojima se nudila šansa za nešto više.

Pella se brzo vratio u četvrtoj dionici, a poslije povratka u ritam servisa, izborio je peti set prolaskom u ‘tie-breaku’. U odlučujućoj dionici presudio je ‘break’ ljevorukog Argentinca u 12. gemu, dok je Marin servirao za ostanak u meču pri zaostatku od 6:5.

Ispadanjem u drugom kolu, Čilić je ostao daleko od reprize prošlogodišnjeg finala Wimbledona. Rani poraz donijet će mu pad u poretku najboljih svjetskih tenisača, najmanje na šesto mjesto, na kojem se nalazi na trenutnoj ažuriranoj ATP-evoj ljestvici.

Wimbledon, tenisači, drugo kolo:
Pella (Argentina) – Čilić (Hrvatska, 3) 3:6, 1:6, 6:4, 7:6(3), 7:5

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime