Za razliku od prošle godine, Marin Čilić neće otići s ATP turnira iz serije 250 u Istanbulu s trofejem u rukama. U ulozi prvog nositelja i branitelja naslova, Čilić se ove sezone na zemljanim terenima u Turskoj oprostio u svojem prvom nastupu, u osmini finala, u kojoj ga je sa 6:4 i 6:2 zaustavio 34-godišnji Tunižanin Malek Jaziri.

Nekoliko dana nakon što je uplovio u brak, s vjenčanjem protekle subote, Marin se vratio poslu u sudaru s vodećim tuniškim tenisačem, 78. na svijetu. Na terenu nije bilo veselja.

Prvi hrvatski reket dobro je započeo dvoboj, s ranim ‘breakom’ i vodstvom od 2:0, ali nakon toga izgubio je pet gemova u nizu, s tri Jazirijeva ‘breaka’ u preokretu na 5:2. Tunižanin je u nastavku ispustio jedan ‘break’ prednosti, no Marin nije mogao do potpunog povratka u set.

U drugoj dionici stvari su krenule u Jazirijevu smjeru uz ‘break’ u trećem gemu. Marin je gem potom propustio ‘break’-loptu (30:40) za brzi povratak, a meč mu je sasvim pobjegao iz ruku nakon što je Tunižanin ‘breakom’ u sedmom gemu odmaknuo do 5:2.

Poslije ranog poraza na turniru na kojem je lani slavio naslov, Čilić će doživjeti pad od jedne pozicije na dolazećoj ATP-evoj ljestvici. U ponedjeljak će biti na petom mjestu na svijetu, korak ispod Grigora Dimitrova, koji će skočiti s pete na četvrtu poziciju.

ATP Istanbul, osmina finala:
Jaziri (Tunis) – Čilić (Hrvatska, 1) 6:4, 6:2

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime