Marin Čilić izdržao je najzahtjevniji dosadašnji ovogodišnji izazov na US Openu i izborio je osminu finala posljednjeg Grand Slam turnira sezone. Sedmopostavljeni Čilić je u trećem kolu slavio s preokretom nakon dva seta zaostatka protiv 19-godišnjeg Australca Alexa de Minaura, 45. tenisača svijeta, kojeg je ispratio s 4:6, 3:6, 6:3, 6:4 i 7:5.

Velika borba trajala je minutu kraće od četiri sata, a Marin je osigurao prolazak dalje u kasnonoćnom terminu, s odlaskom s terena nešto prije 2:30 ujutro po lokalnom vremenu.

Prvi hrvatski reket bio je u problemima nakon gubitka prva dva seta, a nakon povratka u trećoj i četvrtoj dionici, izvukao se iz poteškoća u napetom odlučujućem setu. De Minaur je imao rani ‘break’ prednosti, 2:1 sa servisom, no Marin je nakon toga izveo preokret s četiri uzastopna osvojena gema za odlazak do 5:2, uz dva ‘breaka’ na tom putu.

Završni dio puta donio je nove komplikacije. Australski tinejdžer nadokadio je cjelokupni minus i vratio se do 5:5, sa šest spašenih meč-lopti na tom putu, pet dok je servirao kod zaostatka od 5:2, u gemu u kojem je Čilić imao 0:40 i dvije prednosti, a još jednom na Marinovu servisu za pobjedu kod 5:3.

De Minaur je ponovno postao opasan vraćajući se u egal, ali Marin je pronašao pravi odgovor u posljednja dva gema u meču. Kod 5:5 držao je servis bez poteškoća, a pri vodstvu od 6:5 dovršio je posao ‘breakom’, uz iskorištenu drugu meč-loptu u tom gemu, sveukupno osmu u dvoboju.

Četverosatni ‘triler’ okončan je Čilićevom pobjedom u prvom međusobnom susretu s De Minaurom, a novi izazov slijedi u osmini finala protiv 10. nositelja, Belgijca Davida Goffina (10.), protiv kojeg Marin ima zaostatak od 3-2 u međusobnom omjeru. Prva tri dvoboja pripala su Belgijcu, preostala dva otišla su na stranu prvog hrvatskog reketa.

Goffin je prošao treće kolo puno jednostavnije nego Čilić, sa 6:4, 6:1 i 7:6(4) protiv Nijemca Jan-Lennarda Struffa.

US Open, tenisači, treće kolo:
Čilić (Hrvatska, 7) – De Minaur (Australija) 4:6, 3:6, 6:3, 6:4, 7:5

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime