Marin Čilić i Borna Ćorić za sada su jedini hrvatski aduti u glavnom ždrijebu US Opena, sa završnim “uštimavanjem” prije početka glavne priredbe u ponedjeljak. Sedmi nositelj Čilić će se na startu njujorškog Grand Slam turnira sresti s Rumunjem Mariusom Copilom, 82. na svijetu, a 20-postavljeni Ćorić tražit će prolazak kraj 34-godišnjeg Nijemca Floriana Mayera (194.).

Čilić i Copil srest će se drugi put u kratkom razdoblju – nakon nedavnog dvoboja u drugom kolu Masters 1000 turnira u Cincinnatiju, kada je prvi hrvatski reket prošao sa 6:7(4), 6:4 i 6:4. Rumunj je bio uspješniji u jedinom prethodnom ogledu, u listopadu 2012. u prvom kolu Pekinga, s prolaskom s 3:6, 7:6(0) i 6:4.

Dok Čilić već ima iskustva protiv svojeg njujorškog suparnika, Ćorić i Mayer ići će jedan na drugoga prvi put.

Svlada li Copila, Čilićev naredni izazov u New Yorku bilo bi drugo kolo protiv jačeg iz dvoboja Urugvajca Pabla Cuevasa i kvalifikanta. U trećem kolu put bi vodio u dio ždrijeba s 29. nositeljem, Francuzom Adrianom Mannarinom, a u osmini finala bio bi moguć dolazak do 10-postavljenog Belgijca Davida Goffina.

Dođe li tako daleko u ždrijebu, Marinova potencijalna četvrtfinalna prepreka bio bi četvrti nositelj Alexander Zverev, prvi njemački reket. U istoj polovici turnirskog kostura nalaze se Roger Federer i Novak Đoković, koji bi mogli ići jedan na drugoga u četvrtfinalu.

Bude li jači od Mayera, Ćorić bi u drugom kolu išao na boljeg iz ogleda Španjolca Roberta Carballesa Baene i kvalifikanta. U trećem kolu bio bi moguć susret s 15. nositeljem, Grkom Stefanosom Tsitsipasom, a osmina finala donosila bi potencijalni dvoboj s trećepostavljenim Argentincem Juanom Martinom Del Potrom.

U istoj četvrtini ždrijeba nalazi se osmi nositelj Grigor Dimitrov, prvi bugarski reket. Riječ je o polovici turnirskog kostura predvođenoj prvim nositeljem i braniteljem naslova Rafaelom Nadalom, koji će se na startu u španjolskom ogledu sresti s Davidom Ferrerom.

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime