Hrvatska će u jakom sastavu dočekati susret s Kanadom u prvom kolu Svjetske skupine Davis Cupa u Osijeku. Za nešto manje od dva tjedna, od 2. do 4. veljače, hrvatski tenisači tražit će pobjedu na dvoranskoj zemlji osječkog Gradskog vrta, a izbornik Željko Krajan je za sudar s Kanađanima pozvao Marina Čilića, Bornu Ćorića, Ivana Dodiga, Viktora Galovića i Franka Škugora.

Čilić će doputovati u Osijek nakon završetka ovogodišnjeg puta na Australian Openu, na kojemu će u četvrtak u polufinalu ići na Britanca Kylea Edmunda. Uz vodeću ulogu prvog hrvatskog reketa, očekuje se da će u lovu na pobjedu povući i Ćorić i Dodig, koji se vraćaju u reprezentaciju nakon propuštene prošle sezone u Davis Cupu.

Koristeći se ovogodišnjim probnim pravilom da se za susrete Davis Cupa u sastav mogu pozvati petorica tenisača, Krajan je zaokružio hrvatski kvintet pozivnicama koje su pripale Galoviću i Škugoru. Viktor je prvi put bio “pod zastavom” u prošlogodišnjoj pobjedi u kvalifikacijskom susretu za Svjetsku skupinu u Kolumbiji, dok je Franko već iskusni hrvatski reprezentativni adut.

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime