Marin Čilić obavio je ono što se od njega i očekivalo u prvom kolu US Opena. Sedmopostavljeni Čilić izborio je drugo kolo posljednjeg Grand Slam turnira sezone skraćenim putem, predajom Rumunja Mariusa Copila pri dva seta zaostatka i rano u trećoj dionici, s prolaskom prvog hrvatskog reketa pri vodstvu od 7:5, 6:1 i 1:1.

Vodeći hrvatski tenisač nije mogao biti zadovoljan ulaskom u meč. U prvom setu je dvaput gubio servis i našao se u zaostatku od 5:1, a izazovi koje je prošao na putu do preokreta u prvoj dionici odredili su ostatak dvoboja.

Čilić se u prvom setu podignuo iz rezultatske “rupe” sa šest uzastopnih osvojenih gemova, uza spašenih pet set-lopti na servisu na tom putu. Pri zaostatku od 5:1 bio je suočen s 0:40, a kod minusa od 5:3 izvukao je 15:40.

Nakon šest gemova u nizu za rješenje prvog seta, Marin je nastavio pozitivnu seriju i u drugoj dionici, s ukupno 10 uzastopnih osvojenih gemova u bijegu do 4:0 u tom setu. Prije nego je predao početkom trećeg seta, Copil se više nije uspio vratiti na put kojim je išao u ranoj fazi meča.

Prva prepreka je za Čilićem, a u drugom kolu slijedi ogled s poljskim kvalifikantom Hubertom Hurkaczem, 109. tenisačem svijeta.

US Open, tenisači, prvo kolo:
Čilić (Hrvatska, 7) – Copil (Rumunjska) 7:5, 6:1, 1:1, predaja Copila

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime