Marin Čilić ide dalje na ATP turniru iz serije 500 u Washingtonu – u petak će biti u akciji u četvrtfinalu! Sa statusom šestog nositelja, Marin je u osmini finala na tvrdoj podlozi glavnog američkog grada sa 6:3 i 6:4 bio bolji od devetopostavljenog 18-godišnjeg Kanađanina Felixa Auger-Aliassimea, 22. na svijetu, a za ulazak u polufinale tražit će pobjedu nad trećim nositeljem, Rusom Daniilom Medvjedevim, svjetskim brojem 10.

Čilić je nadjačao Auger-Aliassimea s četiri ‘breaka’ u meču, tri u prvom i još jednim u drugom setu. U prvoj dionici stekao je značajnu prednost odlaskom do 4:1, s dva ‘breaka’ plusa, a nakon što se mladi Kanađanin približio do 4:3, Marin mu je zatvorio vrata osvajanjem posljednja dva gema u setu, uz novi ‘break’ u devetom gemu. U drugoj dionici nije bilo gubitaka prvog servisa do vodstva hrvatskog aduta od 5:4, kada je Čilić ‘breakom’ osigurao prolazak dalje.

Marin je u dolasku do pobjede iskoristio četiri od svojih sedam ‘break’-lopti u meču, dok je na servisu imao četiri asa i isto toliko dvostrukih pogrešaka, uz 51 posto ubačenih prvih servisa. Auger-Aliassime završio je dvoboj s 10 asova, ali i 11 dvostrukih.

ATP Washington, osmina finala:
Čilić (Hrvatska, 6) – Auger-Aliassime (Kanada, 9) 6:3, 6:4

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime