Roberto Bautista Agut i Daniil Medvedev krenut će prema Australian Openu s naslovima u rukama. Bautista Agut osvojio je ATP turnir iz serije 250 u novozelandskom Aucklandu, a Medvedev je na turniru iz serije 250 u Sydneyju došao do svoje prve titule na Touru.

Za kraj uspješnog tjedna u Aucklandu, petopostavljeni Španjolac je u finalu sa 6:1, 4:6 i 7:5 svladao drugog nositelja Juana Martina Del Potra. Medvedev je u Australiji uživao u pobjedničkoj seriji započetoj u kvalifikacijama, a zaključio ju je s 1:6, 6:4 i 7:5 protiv domaćeg aduta Alexa de Minaura.

Pobjedom nad 18-godišnjim australskim igračem, 21-godišnji Rus bio je uspješan u najmlađem finalu na ATP Touru još od ožujka 2007., kada je Rafael Nadal svladao Novaka Đokovića u borbi za naslov u Indian Wellsu.

Bautista Agut je na novozelandskoj tvrdoj podlozi ponovio uspjeh iz pretprošle godine, kada je također osvojio Auckland. U ogledu s Del Potrom pronašao je put poslije nešto više od dva sata igre, uz uvjerljivi prolazak prvim setom i ključni ‘break’ kod 5:5 u trećoj dionici meča.

Španjolski adut dohvatio je svoj sedmi naslov u singlu na Touru.

Medvedev je na tvrdoj podlozi Sydneyja izveo preokret nakon što je De Minaur glatko prošao prvim setom. U drugoj dionici presudio je ‘break’ ruskog kvalifikanta kod 3:3, dok je u trećem setu australski tinejdžer nadoknadio zaostatak od 4:0 – pa u završnici ostao praznih ruku s dva izgubljena gema nakon povratka do 5:5.

ATP Auckland, finale:
Bautista Agut (Španjolska, 5) – Del Potro (Argentina, 2) 6:1, 4:6, 7:5

ATP Sydney, finale:
Medvedev (Rusija, Q) – De Minaur (Australija) 1:6, 6:4, 7:5

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime