Mirza Bašić bio je najveće iznenađenje i glavni junak tjedna na ATP turniru iz serije 250 u Sofiji. Kvalifikant iz Bosne i Hercegovine otišao je do kraja na dvoranskoj tvrdoj podlozi glavnog bugarskog grada sa završetkom neočekivanog niza sa 7:6(6), 6:7(4) i 6:4 u finalu protiv Rumunja Mariusa Copila.

Bašić je pobjedom nad rumunjskim igračem dohvatio svoj prvi naslov u karijeri na ATP Touru. Slavljem u finalu upotpunio je uspješni niz u kojem je imao sedam dobivenih mečeva od prošle nedjelje, uključujući polufinalnih 7:6(6) i 6:4 protiv prvog nositelja Stana Wawrinke.

Drugi reket BiH izdržao je sve izazove u dva sata i 20 minuta dugom završnom dvoboju s Copilom, uključujući i tjelesne probleme, bol u predjelu leđa ili kuka s kojom se borio tijekom meča. Dolaskom do kraja osigurao je svoj prvi naslov na ATP turnirima, ali i ulazak među prvih 100 na svijetu prvi put u karijeri. Uoči Sofije bio je 129. na svijetu, a po trenutnim projekcijama, na dolazećoj ATP-evoj ljestvici čeka ga skok na 76. mjesto.

Pouille najbolji u Montpellieru

Lucas Pouille pokazao je najviše na ATP turniru iz serije 250 na dvoranskoj tvrdoj podlozi Montpelliera. Igrajući s pozivnicom, drugopostavljeni Pouille je u francuskom finalu sa 7:6(2) i 6:4 svladao petog nositelja Richarda Gasqueta, koji je bio u potrazi za svojim četvrtim naslovom na ovom turniru.

Gasquet je ove godine igrao u svojem šestom uzastopnom finalu u Montpellieru, a ostao je korak prekratak u lovu na reprizu titula iz 2013., ’15. i pretprošle sezone.

Pouille je odlaskom do kraja dohvatio peti naslov u karijeri na Touru, drugi u Francuskoj, nakon pobjede u Metzu u pretprošloj godini.

 

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime