Duje Ajduković igrat će u osmini finala Futuresa na zemljanoj podlozi Novog Sada, s nagradnim fondom od 15 tisuća američkih dolara. Poslije tri preskočene prepreke u kvalifikacijama, Duje je bio uspješan i na prvom koraku u glavnom ždrijebu, s 3:6, 6:4 i 6:2 protiv Bugarina Gabriela Doneva, 986. na svijetu.

Nakon sveukupno četvrte uzastopne pobjede u razmaku od nekoliko dana, 17-godišnji hrvatski adut će u četvrtak u osmini finala ići na četvrtog nositelja, Makedonca Tomislava Jotovskog (717.).

Alen Rogić Hadžalić nije prošao novosadsko prvo kolo. Rogić Hadžalić je pri zaostatku od 7:5 i 4:1 predao bosanskohercegovačkom igraču Darku Bojanoviću (958.).

Fran Zvonimir Zgombić rano se oprostio od 15 tisuća dolara bogatog Futuresa na tvrdoj podlozi Minska. Zgombića je u glavnom bjeloruskom gradu u prvom kolu sa 6:4 i 6:4 svladao Turčin Anil Yuksel (1178.).

Njirić bez četvrtfinala, Primorac stala nakon kvalifikacija

Silvia Njirić završila je nastup na 15 tisuća dolara vrijednom ITF-ovu turniru na zemlji talijanskog Cunea ispadanjem u osmini finala. Nakon dva koraka u kvalifikacijama, Silvia je na početku puta u glavnom ždrijebu s 3:6, 6:1 i 7:5 svladala domaću predstavnicu Nuriju Brancaccio (984.), ali nije išlo dalje od toga. Među posljednjih 16 ispriječila se sedmopostavljena Španjolka Alba Carrillo Marin (739.), koja je slavila sa 7:5 i 6:1.

Iva Primorac nije nastavila niz započet u kvalifikacijama 25 tisuća dolara bogatog ITF-ova turnira na zemlji Leipziga. Ivu je na glavnoj priredbi u Njemačkoj u prvom kolu s 4:6, 7:5 i 6:4 svladala Latvijka Daniela Vismane (648.), još jedna igračica iz kvalifikacija.

Primorac je u porazu od latvijske suparnice imala set prednosti i vodstvo od 5:3 u drugoj dionici, ali nije iskoristila priliku za prolazak dalje.

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime