Dva i pol tjedna do susreta Hrvatske i SAD-a u polufinalu Svjetske skupine Davis Cupa, novoizgrađeni zemljani teren na zadarskom Višnjiku već je spreman, a pred završetkom izgradnje su i montažne tribine koje će moći primiti oko 8.000 gledatelja. S obzirom na to koliko brzo izgradnja ide, radovi bi trebali biti dovršeni ranije nego je prvotno bilo zacrtano.

Borba za finale odvijat će se od 14. do 16. rujna, a pripreme i dalje teku bez zastoja.

– Bilo je predviđeno da tribine budu završene do 7. rujna, no prema sadašnjoj situaciji i napretku radova mogle bi biti gotove već ove nedjelje. U srijedu počinje izgradnja boksova i ograda oko igrališta, tako da je realno očekivanje da će tribine i sva infrastruktura biti gotovi u nedjelju. U plusu smo nekoliko dana – kazao je Petar Mirić, dopredsjednik Hrvatskog teniskog saveza i predsjednik Organizacijskog odbora ovog susreta, koji je bio zadovoljan pohvalama na novoizgrađeni teren na otvorenom na Višnjiku, u blizini Dvorane Krešimira Ćosića.

– Nama kao Hrvatskom teniskom savezu to godi. Radimo nešto što je dobro i što ljudi primjećuju. To nam je samo ohrabrenje za daljnji rad i daljnji napredak – dodao je Mirić.

Uskoro ulaznice po danima

Denis Karlović i Petar Mirić
Petar Mirić najavio početak prodaje pojedinačnih ulaznica

Uz izgrađeni teren i tribine koje će uskoro biti spremne, dobro ide i prodaja ulaznica, za sada s dostupnim kompletima za sva tri dana u sustavu Ulaznice.hr. Mirić je najavio da je početkom idućeg tjedna u planu i početak prodaje ulaznica po danima, s prethodno objavljenim cijenama.

U HTS-u, dakako, žele da atmosfera bude što bolja, a u planu je organizacija prijevoza i dolaska najmlađih ljubitelja tenisa – ili onih koji bi to tek mogli postati tijekom polufinalnog vikenda u Zadru.

– Razmatramo da dovedemo djecu iz škola i iz udaljenijih mjesta, ne samo iz Zadra. Osigurat ćemo im besplatan prijevoz autobusima kako bismo što više popunili stadion. Trebat će ih malo educirati o ponašanju tijekom mečeva, a to ćemo napraviti u suradnji s njihovim voditeljima – najavio je Petar Mirić.

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime