Tara Würth igrat će u polufinalu Tennis Europe turnira prvog ranga u uzrastu do 16 godina na zemlji Barcelone. Prvopostavljena Würth nastavila je ovotjedni put s četvrtfinalnih 6:4 i 6:4 protiv španjolske kvalifikantice Marte Garcije Reboredo Montesdeoce.

Tara će novi izazov imati u petak u potrazi za finalom. Polufinalna suparnica bit će treća nositeljica, Srpkinja Darja Suvirđonkova.

Stella Knez i Petra Marčinko osvojile su naslov u konkurenciji parova na turniru trećeg ranga za 16-godišnjakinje i mlađe na tvrdoj podlozi Tirane. Hrvatska kombinacija osigurala je titulu finalnom pobjedom nad prvim nositeljicama, Slovakinjom Salmom Drugdovom i Turkinjom Minom Toglukdemir, sa 6:4, 1:6 i 10:6 na završnoj prepreci u ždrijebu.

Stella je odlaskom do kraja proslavila prvu titulu na Tennis Europe turnirima. Petra se može pohvaliti svojim drugim naslovom, poslije pobjede u paru s Finkinjom Astom Miettinen potkraj srpnja u društvu 14-godišnjakinja i mlađih u Dublinu.

Marčinko se u glavnom gradu Albanije borila i za finale singla, ali nije išlo protiv druge nositeljice, 14-godišnje Turkinje Toglukdemir. Turska igračica s pozivnicom nadjačala je šestpostavljenu 12-godišnju Zagrepčanku sa 6:2 i 7:6(5) u polufinalu.

Šodan ispao u dvostrukom programu

Ivan Šodan imao je 50-postotni učinak u danu s dva meča u singlu na Tennis Europe turniru trećeg ranga u uzrastu do 14 godina na zemlji Kopra. Trećepostavljeni hrvatski adut je u prvom dijelu programa u Sloveniji proslavio 6:3 i 6:1 u četvrtfinalu protiv šestog nositelja, Srbina Zorana Ludoškog, ali nije išlo korak dalje od toga.

Prvopostavljeni domaći adut Bor Artnak pokazao je više u polufinalu, s probojem u finale sa 6:3 i 6:2.

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime