Caroline Wozniacki nova je pobjednica Australian Opena. Drugopostavljena Dankinja dovršila je pohod do svojeg prvog naslova na Grand Slam turnirima sa 7:6(2), 3:6 i 6:4 u finalu protiv prve nositeljice, Rumunjke Simone Halep, koja se također borila za prvu titulu na četiri najveća. Finale je donijelo nekoliko rezultatskih preokreta, bilo je puno kvalitetnih izmjena, ali bilo je i dosta nervoze u situaciji u kojoj su obje finalistice tražile svoj najveći trofej u karijeri.

Pored toga, obje su se mučile i s tjelesnim problemima. Halep je u drugom setu tražila medicinski ‘time-out’ zbog slabosti zbog koje joj je u pauzi nakon petog gema bio izmjeren tlak, a pratila ju je i bol u lijevom bedru, uz poteškoće s ozlijeđenim gležnjem tijekom cijelog turnira. Wozniacki je u trećoj dionici zatražila medicinski ‘time-out’ zbog boli u lijevom koljenu, koja će joj biti barem nešto blaža s obzirom na to da je stigla do cilja koji je i jednoj i drugoj značio jako puno.

Dankinja je osigurala prvi naslov za svoju zemlju u singlu na Grand Slam turnirima, a pobjeda u Melbourne Parku donijet će joj i povratak na prvo mjesto na svijetu, na kojem je Halep bila uoči ovog turnira. Rumunjka će pasti na drugu poziciju.

Tražeći pobjedu u finalu, Wozniacki je obavila prvi dio posla prolaskom u ‘tie-breaku’ prvog seta. U prvoj dionici meča igralo se dobro, obje su bile na visokoj razini, a druga nositeljica mogla je proći i brže, ali nije zadržala ‘break’ prednosti i vodstvo od 5:2.

Halep se u drugom setu počela vidljivo mučiti s tjelesnim problemima, no stisnula je zube i pobrinula se za nagradu dolaskom do ključnog ‘breaka’ za vodstvo od 5:3. Bio je to jedini izgubljeni gem na servisu na obje strane u drugoj dionici, u kojoj je Rumunjka opasno živjela dok je servirala kod 1:1, sa spašene četiri nepovezane ‘break’-lopte u malo više od 10 minuta dugom gemu. Halep nije imala jednostavni zadatak niti na servisu za set kod 5:3, kada je izvukla 15:40 i još jednu suparničinu ‘break’-loptu.

Wozniacki je u odlučujućem setu dvaput ispuštala ‘break’ prednosti, a nakon toga morala je nadoknađivati ‘break’ zaostatka. Bila je suočena sa suparničinih 4:3 sa servisom, ali do kraja dvoboja zatvorila je vrata prvopostavljenoj Rumunjki s osvojena preostala tri gema finala.

Dankinja je pobjedom u Melbourne Parku gurnula u drugi plan prethodna dva poraza u završnim mečevima na Grand Slam turnirima, 2009. i ’14. na US Openu. Osvajanjem Australian Opena dohvatila je sveukupno 28. titulu u karijeri na WTA razini, pobrinuvši se za sjajni dovršetak prvog mjeseca nove sezone.

Australian Open, tenisačice, finale:
Wozniacki (Danska, 2) – Halep (Rumunjska, 1) 7:6(2), 3:6, 6:4

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime