Antonio Voljavec i britanski igrač Fabio Nestola osvojili su naslov na ovogodišnjem izdanju Salona Cupa, Tennis Europe turnira trećeg ranga u uzrastu do 14 godina na zemlji Solina! Prvopostavljena kombinacija preskočila je završnu ovotjednu prepreku vrlo uvjerljivo, sa 6:1 i 6:0 u finalu protiv francuskog para Lucien Guenin Queyrard/Benjamin Martin.

Dolaskom do kraja, Antonio je proslavio prvu titulu u konkurenciji parova na Tennis Europe turnirima.

Voljavec nije imao jednako sretni petak u singlu. Sa statusom trećeg nositelja turnira, u polufinalu je sa 6:3 i 6:4 izgubio od drugopostavljenog Francuza Lea Cohena Bacrieja.

Alen Bill došao je do polufinala Tennis Europe turnira drugog ranga u društvu 16-godišnjaka i mlađih u Pančevu. Osmopostavljeni hrvatski tenisač prošao je četvrtfinale na zemljanoj podlozi u Srbiji sa 6:3 i 6:2 protiv četvrtog nositelja, Bugarina Svetlina Keremedčijeva.

Alenov polufinalni suparnik bit će sedmi nositelj, Makedonac Berk Bugarikj.

Lovre Erceg nije nastavio uspješni niz s pozivnicom za glavni turnir. Lovre je u pančevskom četvrtfinalu sa 6:2, 5:7 i 6:4 izgubio od 14-postavljenog Slovenca Jana Dimitrijeviča.

Klara Vukičević i Ema Bubalo doživjele su poraze u četvrtfinalu ženskog turnira, obje protiv srpskih suparnica. Drugopostavljenu Klaru je sa 6:4 i 7:6(6) zaustavila Jovana Grujić, dok je od 11-postavljene Eme sa 6:4 i 7:6(7) bila bolja treća nositeljica Lola Radivojević.

Roko Bašković i Alen Bill izborili su finale u konkurenciji muških parova. Šestpostavljeni Roko i Alen su u petak preskočili dvije prepreke u ždrijebu, a u borbi za naslov čekaju ih četvrti nositelji, Talijani Niccolo Dessi i Silvio Mencaglia.

Ema Bubalo bit će u akciji u polufinalu ženskih parova. Igrajući sa Srpkinjom Nedom Milenković, Ema je u četvrtfinalu došla do 6:4, 6:7(3), 10:3 protiv drugopostavljene bosanskohercegovačko-hrvatske kombinacije Sara Mikača/Klara Vukičević, a polufinalne suparnice bit će četvrte nositeljice, srpska igračica Anja Petković i švicarska predstavnica Andjela Petrovic.

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime