Antonio Voljavec, Fran Rakonić, Dorian Salopek i Emanuel Ivkić prošli su nove prepreke na Memorijalu Slavoja Grebla na zemljanim terenima Vrsara. Antonio, Fran, Dorian i Emanuel izborili su četvrtfinale vrsarskog Tennis Europe turnira trećeg ranga u uzrastu do 12 godina pobjedama u dva seta.

Voljavec je u osmini finala sa 6:1 i 6:4 svladao Litavca Pijusa Reklevičiusa, a idući izazov bit će mu četvrtfinalni sudar s njemačkim predstavnikom Sergejem Topićem. Rakonić je sa 6:1 i 6:1 ispratio Raymija Pacija, Talijana s pozivnicom, čime je izborio četvrtfinale protiv Rusa Filipa Avdejeva.

Salopek se probio među najboljih osam sa 6:0 i 6:3 u osmini finala protiv Srbina Luke Ilića. U četvrtfinalu će na putu biti Mađar Kornel Halmos.

Ivkić je također slavio u susretu sa srpskim igračem, sa 6:3 i 6:4 protiv Danijela Krstevskog. Emanuelov sljedeći suparnik bit će talijanski vlasnik pozivnice Yannick Thierry Ngantcha Lliso, koji je spriječio hrvatski četvrtfinalni dvoboj sa 6:2 i 6:3 u osmini finala protiv Duje Markovine.

Markovina je imao uspješniji dan na turniru parova, s uvjerljivom četvrtfinalnom pobjedom u hrvatskoj kombinaciji s Voljavcem. Duje i Antonio probili su se u polufinale sa 6:0 i 6:1 protiv Srbina Ognjena Jagrovića i Slovenca Klemena Škorjanca.

Ivkić i Rakonić doživjeli su poraz u četvrtfinalu. Njemački dvojac Mika Petković/Sergej Topić nadjačao je Emanuela i Frana s 1:6, 6:3 i 10:6.

Nika Granić došla je do finala utješnog turnira u konkurenciji djevojčica. Nika je na tom putu pokazala više od triju suparnica, sa 4:2 i 4:1 protiv Talijanke Cecilije Franzin, 4:1 i 4:2 protiv Ruskinje Darije Domove i 4:0, 4:1 protiv talijanske igračice Chiare Bartoli.

Za kraj ovotjednog puta u Vrsaru, Granić će ići na još jednu talijansku suparnicu, Noemi Piccolino.

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime