Donna Vekić dočekala je prvi ovogodišnji petak na Wimbledonu kao jedini preostali hrvatski adut u singlu, a sljedeći izazov bit će potraga za prvom osminom finala u karijeri na Grand Slam turnirima. Donna će se u trećem kolu sresti s 28-godišnjom Belgijkom Yaninom Wickmayer, 101. na svijetu, na koju će ići u drugom meču dana iza 12:30 sati po našem vremenu na terenu broj 3.

Prije nego na red dođu 22-godišnja Osječanka i njezina belgijska suparnica, na istom terenu dan će otvoriti Madison Keys i Jevgenija Rodina u još jednom dvoboju ženskog trećeg kola.

Vekić i Wickmayer do sada su bile na suprotnim stranama dva puta, a Belgijka je slavila u oba ogleda. U veljači 2014. došla je do 6:3 i 6:2 na turniru Prve skupine Fed Cupa na dvoranskoj tvrdoj podlozi Budimpešte, a u ljeto ’15. izvela je preokret u prvom kolu kvalifikacija na tvrdoj podlozi Toronta, tada s prolaskom s 1:6, 6:4 i 7:5.

Donna će u novom ogledu tražiti proboj u svoju prvu osminu finala na četiri najveća svjetska turnira. Prije ovogodišnjeg Wimbledona, dolazila je do trećeg kola i 2015. na Roland Garrosu i lani na US Openu, ali tada nije išlo dalje, s porazima u dva seta, na pariškoj zemlji protiv Ane Ivanović, a na njujorškoj tvrdoj podlozi protiv Anastasije Sevastove.

U petak će u akciji biti i brojni hrvatski predstavnici u parovima. Mate Pavić odigrat će svoj meč prvog kola u prvopostavljenoj kombinaciji s Oliverom Marachom, dok će Nikola Mektić, Franko Škugor i Antonio Šančić tražiti prolazak drugog kola – Nikola s Alexanderom Peyom, Franko s Dominicom Inglotom, a Antonio s Andrejem Vasilevskim.

Škugor i Šančić borit će se za pobjede i u mješovitim parovima, Franko u prvom kolu u suradnji s Amerikankom Vanijom King, a Antonio u hrvatskoj kombinaciji s Petrom Martić.

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime