Marino Jakić, Ivan Karlo Ban, Alen Bill, Roko Stipetić, Roko Bašković, Dorian Škreb i Anton Šarunić igrat će u osmini finala u muškoj konkurenciji na Tennis Europe turniru trećeg ranga u uzrastu do 16 godina na zemlji Velog Lošinja. Kornelia Hunčak, Hana Sokolović, Nika Dundović, Maja Stanić i Lara Grulović došle su do četvrtfinala u ždrijebu tenisačica.

Treći nositelj Jakić prošao je drugo kolo sa 6:3, 6:7(5) i 6:2 protiv bosanskohercegovačkog igrača Harisa Šahmana. Poslije slavlja u tri seta, Marino će se među posljednjih 16 sresti s Rusom Savom Krivoščekovim, koji je u drugom kolu s 3:6, 6:4 i 6:4 svladao još jednog hrvatskog aduta, 16-postavljenog Dominica Zorovića.

Četvrtopostavljeni Ban proslavio je 6:2 i 6:2 protiv Talijana Ivana Provere, a novi izazov slijedi u osmini finala protiv 13. nositelja, Čeha Mariana Kubina. Peti nositelj Bill također je bio jači od talijanskog suparnika, sa 6:0 i 6:3 protiv Thomasa Baldina, preko kojeg je dohvatio osminu finala protiv devetopostavljenog Poljaka Franeka Krotowskog.

U ulozi 11. nositelja, Stipetić je sa 6:0 i 6:3 svladao Rusa Ainura Garifulina, dok je 12-postavljeni Bašković sa 6:7(5), 6:3 i 6:1 bio bolji od Talijana Filippa Morronija. Škreb je opravdao status 15. nositelja i ulogu favorita protiv Bjelorusa Timofeja Stepanova, kojeg je ispratio sa 6:3 i 6:3.

Stipetićev suparnik u osmini finala bit će osmi nositelj, Nijemac Konstantin Cucka, koji je spriječio hrvatski dvoboj sa 7:5, 1:6 i 6:2 u drugom kolu protiv Stjepana Majcana. Bašković će među posljednjih 16 ići na sedmopostavljenog Slovaka Petera Nada, a Škrebu će na putu biti prvi nositelj, bosanskohercegovački tenisač Dražen Petrović.

Šarunić je u drugom kolu sa 6:1 i 6:1 nadigrao šestpostavljenog Slovenca Tristana Flandera. Antonov sljedeći izazov bit će osmina finala protiv Talijana Pietra Pampanina.

Hunčak, Sokolović i Dundović jače od sunarodnjakinja

Kornelia Hunčak, Hana Sokolović i Nika Dundović izborile su četvrtfinale lošinjskog ženskog turnira pobjedama u hrvatskim dvobojima. Drugopostavljena Hunčak je sa 6:4, 4:6 i 6:0 svladala Evu Matković, peta nositeljica Sokolović prošla je osminu finala sa 6:0 i 6:2 protiv Dore Sindičić, a sedmopostavljena Dundović došla je do 7:6(3), 6:7(7) i 6:2 protiv Nore Knežević.

Kornelia će se među posljednjih osam u još jednom hrvatskom ogledu sresti s osmopostavljenom Majom Stanić, koja je u osmini finala sa 6:4 i 6:1 bila bolja od Slovenke Ivone Ahčan. Hana će se za ulazak u polufinale boriti s prvom nositeljicom, Poljakinjom Malwinom Rowinskom, dok će se Nika također sresti s poljskom suparnicom, četvrtopostavljenom Magdalenom Swierczynskom.

Lara Grulović je među posljednjih 16 s 4:6, 6:3 i 6:4 pobijedila šestu nositeljicu, Slovakinju Miju Mayerovu. Larina četvrtfinalna suparnica bit će australska predstavnica Ana Prso, koja je u osmini finala sa 6:4, 4:6 i 6:1 slomila još jednu hrvatsku igračicu, treću nositeljicu Mare Žunić.

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime