Tara Würth, Mare Žunić, Fran Mitrović i Marino Jakić došli su do osmine finala Tennis Europe turnira drugog ranga u uzrastu do 16 godina na zemlji Maribora.

Uspješni dan imali su i Tena Rajki, Petra Marčinko i Patrik Jurina, koji će igrati u osmini finala mariborskog turnira drugog ranga za 14-godišnjak(inj)e i mlađe.

Prva nositeljica Würth prošla je prvo kolo sa 6:3 i 6:3 protiv domaće vlasnice pozivnice Tare Katarine Milič. Tara će se u osmini finala sresti s još jednom Slovenkom, Tajom Lončarič.

Osmopostavljena Žunić je na startu sa 7:5 i 6:1 bila jača od domaće kvalifikantice Tjaše Breznik. Mare će u lovu na četvrtfinale pred sobom imati izazov u hrvatskom dvoboju, u kojem će s druge strane mreže biti Nika Dundović.

Nakon što je bio slobodan u prvom kolu, 10-postavljeni Mitrović napravio je prvi korak u Mariboru sa 6:2, 2:6 i 6:3 protiv Belgijca Arna van Droogenbroecka. Fran će se u osmini finala sresti s osmim nositeljem, Nizozemcem Teunom Rozenbergom.

Jakić je nastavio seriju započetu u kvalifikacijama. Marino je u drugom kolu sa 6:4 i 6:1 iznenadio 14. nositelja, Austrijanca Tobiasa Wirlenda, a među posljednjih 16 čeka ga prvopostavljeni Srbin Stefan Popović.

Drugo kolo nije bilo uspješno preostalim hrvatskim adutima, 11-postavljenom Lovri Ercegu, 15. nositelju Alenu Billu, Dominicu Zoroviću, Ivanu Karlu Banu, Roku Stipetiću i Stjepanu Anišiću. Mia Rae Vićan, Eva Matković i Lara Grulović doživjele su poraze na startu turnira tenisačica.

Tena, Petra i Patrik bez gubitka seta

U ulozi 12. nositeljice, Rajki je dohvatila osminu finala turnira u uzrastu do 14 godina sa 6:3 i 6:0 protiv Belgijke Evre Yildirim. Tenina suparnica u potrazi za četvrtfinalom bit će švicarska igračica Karolina Kozakova.

Marčinko i dalje uživa u seriji započetoj u kvalifikacijama. Petra je prošla drugo kolo sa 6:1 i 6:3 protiv devetopostavljene Slovenke Brine Šulin, a u osmini finala čeka je peta nositeljica, Švicarka Celine Naef.

Petopostavljeni Jurina probio se među najboljih 16 na turniru dječaka sa 6:2 i 6:3 protiv Norvežanina Henrika Villangera. Patrik će pokušati dohvatiti četvrtfinale u sudaru s domaćim predstavnikom Majem Premzlom.

Drugo kolo donijelo je kraj puta za Leona Soldatića i kvalifikanta Doriana Vasunga, preostale hrvatske igrače koji su bili u lovu na osminu finala.

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime