Pretposljednji dan ITF-ova juniorskog turnira petog ranga na zemlji Mostara proći će s dva hrvatska polufinalna susreta. Neli Šunjić i Marina Pavković odlučivat će o finalistici u gornjoj, a Tara Würth i Antonia Ružić u donjoj polovici ždrijeba među juniorkama.

Do polufinala je došao i Nikola Bašić, koji nastavlja svoj ovotjedni put u društvu juniora.

Prva nositeljica Šunjić izborila je polufinale s četvrtfinalnih 3:6, 6:1 i 6:3 u hrvatskom ogledu s Lucijom Ćirić Bagarić. Sedmopostavljena Pavković je s 1:6, 6:3 i 6:1 ispratila treću nositeljicu, Ruskinju Victoriju Borodulinu.

Četvrtopostavljena Ružić preskočila je četvrtfinalnu prepreku sa 6:2 i 6:0 protiv pete nositeljice, Bugarke Ralice Aleksandrove. Osma nositeljica Würth došla je do hrvatskog polufinala pobjedom u još jednom hrvatskom dvoboju, sa 6:4 i 6:4 protiv Mije Rae Vićan.

Četvrti nositelj Bašić dohvatio je polufinale mostarskog turnira juniora sa 7:5 i 6:2 u hrvatskom četvrtfinalu protiv Bože Baruna. Nikola će se u završnom kvartetu u ždrijebu sresti s prvim nositeljem, Slovakom Janosem Feketeom.

Sedmopostavljeni Mile Matić nije izborio polufinale. U četvrtfinalu je sa 6:3, 6:7(4) i 6:3 bio bolji treći nositelj, Irac Ammar Elamin.

Osim što će hrvatski aduti biti u akciji u polufinalu singla, subota će donijeti priliku i za hrvatsku titulu u konkurenciji parova. Prve nositeljice Marina Pavković i Neli Šunjić igrat će u finalu, a u borbi za naslov čekaju ih trećepostavljene Slovakinje Sara Suchankova i Radka Zelničkova.

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime