Prvi dan kvalifikacijskih turnira europskog Summer Cupa u uzrastu do 14 godina prošao je pobjednički za obje hrvatske reprezentacije. Tenisači su bili uvjerljivi protiv Azerbajdžana u bugarskom Burgasu, a igračice su pokazale više od Švicarske u češkom Rakovniku.

Hrvatski reprezentativci su na zemljanim terenima Burgasa u nedjelju proslavili 3-0 u četvrtfinalu protiv Azerbajdžanaca, s rješenjem dvojbi o ukupnoj pobjedi poslije prva dva singla. Luka Mikrut i Mili Poljičak bili su uvjerljivi, Luka sa 6:0 i 6:0 protiv Kanana Gasimova, a Mili sa 6:1 i 6:1 protiv Tamerlana Azizova.

Poljičak je bio u akciji i u meču parova, u suradnji s Dinom Prižmićem, a i taj susret otišao je na hrvatsku stranu bez gubitka seta, sa 6:4 i 6:4 protiv Azizova i Gasimova.

Sljedeći izazov za momčad koju u Bugarskoj vodi Igor Blažević bit će polufinalni ogled s domaćom reprezentacijom.

Tenisačice su započele svoj put na zemlji Rakovnika s četvrtfinalnih 2-1 protiv Švicarki. Celine Naef donijela je prvi bod švicarskoj ekipi sa 6:2 i 6:2 protiv Sare Svetac, a Marijana Majetić osigurala je bolje vijesti za Hrvatsku sa 6:2 i 6:4 protiv Chelsea Fontenel.

Surađujući s Emom Bubalo, Majetić je slavila i u odlučujućem ogledu parova, s 0:6, 6:4, 10:5 protiv Karoline Kozakove i Celine Naef.

Ekipa koju vodi Davor Jaić će se u polufinalu turnira u Češkoj sresti sa Srbijom.

Na završnicu Summer Cupa proći će dvije najbolje reprezentacije sa svakog kvalifikacijskog turnira.

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime