Franko Škugor igrat će u finalu parova na ATP turniru iz serije 250 na zemljanim terenima Budimpešte. Surađujući s Britancem Dominicom Inglotom, 30-godišnji Šibenčanin je u glavnom mađarskom gradu u polufinalu došao do 5:7, 6:3 i 11:9 protiv poljsko-američkog dvojca Marcin Matkowski/Nicholas Monroe – sa spašenom meč-loptom u produženom ‘tie-breaku’ nakon 1-1 u setovima.

Matkowski i Monroe bili su poen do pobjede pri vodstvu od 9:8, bez ‘mini-breaka’ prednosti, ali Franko i britanski igrač su nakon toga zatvorili vrata osvajanjem posljednja tri poena u meču. Britansko-hrvatska kombinacija se prethodno u produženom ‘tie-breaku’ izvukla iz značajne rezultatske rupe, vraćajući se nakon zaostatka od 6:1.

Inglot i Škugor će se u finalu sresti s četvrtim nositeljima, Nizozemcem Matweom Middelkoopom i Argentincem Andresom Moltenijem.

Franko će biti u prilici doći do prvog naslova u parovima na ATP razini. Do sada je dvaput gubio u finalima na Touru, oba puta na zemlji, 2014. u Umagu sa Srbinom Dušanom Lajovićem i lani u Gstaadu s Francuzom Jonathanom Eyssericom.

ATP Budimpešta, parovi, polufinale:
Inglot/Škugor (Velika Britanija/Hrvatska) – Matkowski/Monroe (Poljska/SAD) 5:7, 6:3, 11:9

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime