Mile Matić, Borna Devald, Grgo Dujmović, Mili Poljičak i Luka Mikrut igrat će među najboljih 16 u muškom ždrijebu ITF-ova juniorskog turnira petog ranga na dvoranskom tepihu Širokog Brijega, a Marina Pavković, Mia Rae Vićan, Ema Bubalo i Klara Vukičević došle su do osmine finala u konkurenciji tenisačica.

Prvi nositelj Matić napravio je početni korak na širokobriješkom turniru sa 6:3 i 6:1 protiv bosanskohercegovačkog igrača Vladana Tadića. Poslije uvjerljivog starta, Mile će se u osmini finala sresti s Matejom Janićijevićem, srpskim predstavnikom s pozivnicom.

Četvrtopostavljeni Devald prošao je prvo kolo bez poteškoća, sa 6:0 i 6:1 protiv Srbina Luke Todorovića. Borna će u potrazi za četvrtfinalom tražiti pobjedu nad talijanskim kvalifikantom Federicom Salomoneom.

Sedmi nositelj Dujmović proslavio je početnih 6:2 i 6:4 u ogledu s Fincem Niilom Tapijom Maggom. Grgo će među posljednih 16 ići na Dražena Petrovića, bosanskohercegovačkog tenisača s pozivnicom.

Poljičak je u prvom kolu s 4:6, 6:3 i 6:4 svladao Rumunja Tudora Vlada Vasilachea, a i Mikrut je prošao dalje uz preokret nakon gubitka prvog seta, s 4:6, 6:3 i 6:2 protiv njemačkog vlasnika pozivnice Konstantina Cucke. Mili će se u osmini finala sresti s osmim nositeljem, Srbinom Mihailom Radosavljevićem, dok će Luka pokušati napraviti novi korak u ogledu s trećepostavljenim bosanskohercegovačkim adutom Lukom Puljićem.

Peta nositeljica Pavković izborila je osminu finala turnira juniorki sa startnih 7:6(4) i 6:2 protiv Slovenke Noke Jurič. Marina će u lovu na četvrtfinale ići na talijansku kvalifikanticu Sofiju Antonellu Calderu.

Vićan je napravila svoj prvi korak iznenadivši drugu nositeljicu, Srpkinju Anđelu Lopičić, koju je svladala s 4:6, 6:3 i 7:6(3). Mia Rae će se u osmini finala sresti s Turkinjom Silom Ak.

Bubalo je u prvom kolu sa 6:4, 3:6 i 6:1 bila bolja od talijanske kvalifikantice Carlotte Moccie. Emi će među posljednjih 16 na putu biti treća nositeljica, Ruskinja Victoria Borodulina.

Vukičević je došla do osmine finala sa 6:1 i 6:4 protiv Srpkinje Doroteje Petrović. Sljedeći izazov za Klaru bit će ogled s osmopostavljenom Slovenkom Zalom Ule.

Fran Mitrović, Božo Barun, Lovro Suevich i Sandro Gušćić nisu prošli prvo kolo glavnog turnira među juniorima. Četvrta nositeljica Katarina Duić Plumtree, sedmopostavljena Lucija Ćirić Bagarić, Lara Hraščanec i Lucija Faj doživjele su poraze na startu glavne priredbe u društvu juniorki.

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime