Nino Serdarušić igrat će u polufinalu 15 tisuća američkih dolara vrijednog Futuresa na zemljanim terenima Opatije. Trećepostavljeni 21-godišnji hrvatski adut prošao je četvrtfinale posljednjeg turnira Istarske rivijere s 4:6, 6:3 i 6:2 protiv Ljubomira Čelebića, vodećeg crnogorskog tenisača, 634. na svijetu.

Prolaskom kraj Crnogorca, Nino je nastavio lov na drugi ovogodišnji naslov na Istarskoj rivijeri, nakon pobjede u Rovinju u prvoj polovici ožujka.

Serdarušićev suparnik u polufinalu bit će prvi nositelj, 30-godišnji Talijan Matteo Viola (261.). Talijanski igrač spriječio je hrvatski dvoboj među posljednja četiri s četvrtfinalnih 3:6, 6:3 i 6:2 protiv Denija Žmaka, kojem je prekinut niz od šest pobjeda započet u kvalifikacijama.

Četvrti nositelj Mate Delić bio je praznih ruku protiv Mađara Petera Nagyja (543.). Mađar je zaustavio Matu u četvrtfinalu sa 6:4, 2:6 i 6:3.

Argentinac jači od Kekeza

Duje Kekez oprostio se od 15 tisuća dolara bogatog Futuresa na zemlji Hammameta porazom među posljednjih osam. Duju je na četvrtfinalnoj prepreci u Tunisu sa 6:4 i 6:1 svladao argentinski kvalifikant Eduardo Agustin Torre (984.).

Kekez je propustio priliku za sretniji rasplet u prvom setu, u kojem je dvaput imao rani ‘break’ prednosti, 1:0 i 2:1 sa servisom. Nakon Argentinčeva preokreta u prvoj dionici, drugi set brzo je otišao u lošem smjeru za hrvatskog aduta.

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime