Antonia Ružić, Nikola Bašić, Tin Dizdarević i Mile Matić izborili su osminu finala ITF-ova juniorskog turnira četvrtog ranga na zemljanoj podlozi Velog Lošinja. Antonia, Tin i Mile napravili su drugi korak u glavnom ždrijebu, dok je 16-postavljeni Nikola prošao svoju prvu prepreku – nakon što je bio slobodan u prvom kolu.

Ružić je u drugom kolu turnira juniorki sa 6:3 i 6:4 bila bolja od pete nositeljice, Čehinje Darje Vidmanove. Sljedeći izazov čeka među najboljih 16, u ogledu s 10-postavljenom Slovenkom Sheilom Glavaš.

Bašić je dohvatio osminu finala u društvu juniora sa 6:0 i 6:3 protiv Amerikanca Andrewa Puscasa. Nikola će se u lovu na četvrtfinale u hrvatskom dvoboju sresti s Milom Matićem, koji je nastavio seriju započetu u kvalifikacijama s 3:6, 6:1 i 6:3 protiv šestpostavljenog Slovaka Krištofa Minarika u drugom kolu glavnog turnira.

Dizdarević je osigurao nastup među najboljih 16 predajom četvrtog nositelja, Srbina Kristijana Juhasa, nakon osam odigranih gemova, pri zaostatku srpskog igrača od 6:0 i 2:0. Tinov suparnik u osmini finala bit će Slovenac Blaž Vidovič.

Šestorica ispala u drugom kolu

Patrik Stepanić, Ivan Karlo Ban, Mili Poljičak, Mateo Martinović, Karlo Suevich i Antun Katanec doživjeli su poraze u drugom kolu. Od 15-postavljenog Stepanića je sa 7:6(5) i 6:2 bio bolji Slovenac Tin Krstulovič, a vlasnici pozivnica Ban i Poljičak pali su uz različiti otpor austrijskim suparnicima.

Ivana Karla je s 4:6, 6:4 i 6:1 svladao 16. nositelj Stephan Kortenhof, dok je od Milija sa 6:1 i 6:2 bio jači osmopostavljeni Filip Misolic.

Kvalifikant Martinović nije mogao do iznenađenja protiv petog nositelja, Slovenca Filipa Jeffa Planinšeka, koji ga je zaustavio sa 6:2 i 6:0. Suevicha je sa 6:2 i 6:2 ispratio devetopostavljeni Slovak Adam Arbet, a Katanec je bio praznih ruku protiv 13. nositelja, Slovenca Jana Kupčiča, koji je prošao u osminu finala sa 6:2 i 6:3.

Zalukar i Hraščanec bez prolaska dalje

Nakon što je bila slobodna u prvom kolu, 12-postavljena Sara Zalukar pala je na svojoj početnoj prepreci na lošinjskoj zemlji. Saru je u drugom kolu sa 6:4 i 6:2 nadjačala Bjeloruskinja Veranika Pric.

Lara Hraščanec također je bila praznih ruku u lovu na osminu finala. Igrajući s pozivnicom, Lara je na drugom koraku u ždrijebu doživjela poraz od osme nositeljice, Slovenke Maje Makorič, koja je prošla sa 6:4 i 6:4.

Katarina Žužul nije izborila četvrtfinale ITF-ova juniorskog turnira petog ranga na zemlji Nikšića. Katarinu je u Crnoj Gori u osmini finala sa 6:1 i 6:0 nadigrala šesta nositeljica, Slovakinja Yvonna Žuffova.

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime