Fran Rakonić osvojio je naslov na Tennis Europe turniru trećeg ranga u uzrastu do 12 godina u Prijedoru! Na završetku puta u singlu na zemljanim terenima u Bosni i Hercegovini, 12-godišnjak iz Nove Gradiške je u finalu sa 6:4 i 6:3 bio jači od izraelskog predstavnika Milana Matovica.

Fran je otišao do kraja u pojedinačnoj konkurenciji s jednim izgubljenim setom u pet mečeva, u prvom kolu protiv Francuza Thea Papamalamisa, kojeg je svladao sa 6:7(8), 6:3 i 6:3. Titula u Prijedoru mu je druga na Tennis Europe turnirima, na kojima je prvi put slavio u svibnju u Čakovcu.

Rakonić je posljednjeg dana prijedorskog turnira bio na terenu i u finalu parova, u suradnji s bosanskohercegovačkim adutom Matejem Đokićem, ali u toj konkurenciji nije bilo završnog koraka u ždrijebu. Izraelski dvojac Halel Ashoosh/Milan Matovic došao je do naslova sa 7:5, 3:6 i 10:6.

Würth bez milanskog finala

Tara Würth nije dohvatila finale Tennis Europe turnira prvog ranga za 16-godišnjakinje i mlađe na zemlji Milana. Četvrtopostavljena 15-godišnja Zagrepčanka doživjela je poraz na polufinalnoj prepreci, na kojoj je sa 6:4 i 6:2 bila jača druga nositeljica, Ruskinja Erika Andrejeva.

Tara je u ranijem dijelu tjedna u Italiji imala četiri pobjede na putu do završne četvorke u ždrijebu.

IZVORIvor Krapac
Podijeli objavu

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime