Tena Rajki i Leticia Tarocco došle su do međusobnog susreta u polufinalu Tennis Europe turnira trećeg ranga u uzrastu do 12 godina na dvoranskom tepihu Širokog Brijega. Uspješnu srijedu imali su i Dino Prižmić i Matej Dodig, koji su izborili polufinale u konkurenciji tenisača.

Patrik Stepanić igrat će u finalu ITF-ova juniorskog turnira četvrtog ranga na dvoranskom tepihu Maribora. Novi izazov čeka ga u petak, kada će se boriti za naslov.

Rajki je u četvrtfinalu Širokog Brijega proslavila 6:1 i 6:2 u hrvatskom sudaru s kvalifikanticom Stellom Knez. Tarocco je također prošla u dva seta, sa 6:3 i 6:3 protiv Njemice Nele Niermann.

Petra Marčinko i Antea Pušić nisu bile jednako uspješne među posljednjih osam. Petru je sa 6:4 i 6:4 zaustavila Britanka Jaquelyn Ogunwale, dok je Antea pala sa 6:3 i 6:2 u korist Slovenke Ane Lanišek.

Prižmić je dohvatio polufinale muškog turnira sa 6:3 i 6:1 protiv srpskog igrača Romea Hadžimehmedovića. Za korak više, Dino će u četvrtak na polufinalnoj prepreci ići na Srbina Aleksu Pisarića, koji je sa 6:3 i 6:1 zaustavio Patrika Jurinu, trećeg hrvatskog četvrtfinalista.

Dodig je u četvrtfinalu pokazao više od talijanskog kvalifikanta Mattea Covata, protiv kojeg je slavio sa 6:3 i 6:3. Matejev suparnik u polufinalu bit će srpski kvalifikant Zoran Ludoški.

Stepanić je u srijedu u Mariboru preskočio dvije prepreke, jednu na terenu, a drugu suparnikovom predajom. Nastavljajući niz iz kvalifikacija, Patrik je u četvrtfinalu sa 6:3, 6:7(2) i 6:4 nadjačao Matica Dimica, Slovenca s pozivnicom, a polufinale je preskočio odustajanjem talijanskog kvalifikanta Mattije Belluccija bez izlaska na teren.

Tražeći “točku na i” tjedna u Sloveniji, 17-godišnji hrvatski adut će u finalu dočekati boljeg iz dvoboja prvopostavljenog Nizozemca Deneya Wassermanna i trećeg nositelja, Estonca Robina Erika Partsa.

Iva Zelić nije dohvatila polufinale mariborskog ženskog turnira, na kojem je bila treća nositeljica. Ivu je u četvrtfinalu sa 7:6(6), 4:6 i 6:3 zaustavila petopostavljena Slovakinja Michaela Kadlečkova.

Ivan Šodan osigurao je nastup u osmini finala Tennis Europe turnira trećeg ranga u dobnoj skupini do 14 godina na dvoranskoj tvrdoj podlozi Istanbula. Petopostavljeni hrvatski adut je u prva dva kola u Turskoj bio jači od domaćih predstavnika, sa 6:0, 6:3 protiv vlasnika pozivnice Yigita Emrea Cana i 7:5, 6:1 protiv Teomana Celika. Među posljednjih 16 slijedi dvoboj sa Sirijcem Taymom Alazmehom.

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime