Mili Poljičak nije došao do četvrte ovotjedne pobjede na Tennis Europe turniru prvog ranga u uzrastu do 14 godina u Tarbesu. Šestpostavljeni 13-godišnji Splićanin je u četvrtfinalu naišao na previsoku prepreku u liku prvog nositelja, Rusa Mihaila Gorohova, koji ga je svladao sa 6:1 i 6:3.

Prvopostavljeni ruski igrač, koji će za tri dana proslaviti 14. rođendan, ostavio je Milija na tri dobivena meča na dvoranskoj tvrdoj podlozi na jugozapadu Francuske. Poljičak je na putu do četvrtfinala pokazao više od Francuza Logana Lacroixa (5:7, 7:5, 6:1), američkog vlasnika pozivnice Jonaha Braswella (4:6, 6:3, 6:3) i 10-postavljenog Rusa Jaroslava Demina (6:3, 6:0).

Dino Prižmić otišao je do kraja na utješnom turniru, na kojem se igralo do četiri osvojena gema ili na dva gema razlike u slučaju da se dođe do 3:3 u setu. Dino je u utješnoj konkurenciji dobio četiri meča, a svoj put zaključio je s 0:4, 4:0 i 4:1 u finalu protiv Francuza Tiaga Piresa Antonija.

U ranijem dijelu tjedna, 12-godišnji Splićanin je u prvom kolu glavnog turnira doživio poraz od drugog nositelja, Rusa Konstantina Žeženova, koji je u tom meču slavio sa 6:2 i 6:0.

Bartol Borse i Luka Mikrut nisu došli do finala turnira parova. Hrvatski dvojac je u polufinalu pao sa 6:0 i 6:2 u korist petih nositelja, Bugarina Victora Lilova i Amerikanca Evana Wena, koji su prošlog tjedna u finalu Boltona bili praznih ruku protiv kombinacije Poljičak/Prižmić.

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime