Mili Poljičak i Luka Mikrut napravili su drugi korak u singlu na Tennis Europe turniru prvog ranga u uzrastu do 14 godina u Tarbesu.

U ulozi šestog nositelja, Mili je na dvoranskoj tvrdoj podlozi u Francuskoj prošao drugo kolo s 4:6, 6:3 i 6:3 protiv Jonaha Braswella, Amerikanca s pozivnicom. Idući izazov bit će osmina finala protiv 10-postavljenog Rusa Jaroslava Demina.

Luka je nastavio seriju započetu u kvalifikacijama. U glavnom ždrijebu proslavio je drugu pobjedu nad francuskim suparnikom bez gubitka seta, sa 6:3 i 6:1 u drugom kolu protiv Pierrea Ngijola Carrea.

Mikrutov suparnik u osmini finala bit će peti nositelj, Bugarin Victor Lilov.

Igrajući s Bartolom Borseom, Mikrut je izborio četvrtfinale turnira parova. Hrvatski dvojac je u osmini finala sa 6:2 i 6:1 nadigrao druge nositelje, Ruse Nikitu Bočkareva i Jaroslava Demina.

Poljičak i Dino Prižmić doživjeli su prekid niza koji je trajao od prošlotjednog pohoda do naslova u Boltonu. Trećepostavljenu hrvatsku kombinaciju su u osmini finala sa 6:2, 4:6 i 10:7 iznenadili Talijani Niccolo Ciavarella i Daniele Minighini, vlasnici pozivnice.

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime