Surađujući s Oliverom Marachom, Mate Pavić još uvijek je bez poraza u parovima u novoj sezoni. Poslije naslova u Dohi i Aucklandu, austrijsko-hrvatski dvojac napravio je prvi korak na Australian Openu sa 6:1 i 6:4 protiv Argentinca Federica Delbonisa i Victora Estrelle Burgosa iz Dominikanske Republike.

Sedmopostavljeni Marach i Pavić imat će novi izazov u drugom kolu protiv nizozemsko-novozelandskog para Wesley Koolhof/Artem Sitak.

Nikola Mektić i Franko Škugor također su bili uspješni na startu, Nikola s Austrijancem Alexanderom Peyom, a Franko sa Šveđaninom Robertom Lindstedtom. Mektić i Peya prošli su prvo kolo sa 6:3 i 6:0 protiv francuskog dvojca Julien Benneteau/Jonathan Eysseric, dok su Lindstedt i Škugor sa 7:5 i 7:5 ispratili češku kombinaciju Roman Jebavy/Jiri Vesely.

Nikola i Austrijanac će u drugom kolu ići na 11. nositelje, Kolumbijce Juana Sebastiana Cabala i Roberta Faraha. Franko i Šveđanin još ne znaju svoje sljedeće suparnike. Srest će se s jačima iz ogleda brazilsko-filipinske kombinacije Marcelo Demoliner/Treat Huey i 15-postavljenog poljsko-pakistanskog para Marcin Matkowski/Aisam-Ul-Haq Qureshi.

Ivan Dodig doživio je rani poraz. Igrajući u 14-postavljenoj kombinaciji sa Španjolcem Fernandom Verdascom, s kojim se spojio početkom sezone, Ivan je bio praznih ruku protiv Amerikanaca Stevea Johnsona i Sama Querreyja, koji su u prvom kolu slavili sa 6:4 i 6:3.

Donna Vekić dohvatila je drugo kolo ženskog turnira parova, na kojem igra s Čehinjom Kristynom Pliškovom. Češko-hrvatska kombinacija je na startu prošla predajom Njemice Anna-Lene Friedsam i Belgijke Alison van Uytvanck pri zaostatku od 5:0, a na idućem koraku na putu će biti bolje iz startnog ogleda ukrajinsko-australskog para Nadia Kičenok/Anastasia Rodionova i sedmopostavljene nizozemsko-švedske kombinacije Kiki Bertens/Johanna Larsson.

Darija Jurak i Mirjana Lučić-Baroni ispale su na startu. Dariju i Japanku Nao Hibino su sa 6:4 i 6:4 svladale Australke Jessica Moore i Ellen Perez, koje su dobile pozivnicu, dok su od Mirjane i Njemice Andree Petković sa 6:7(6), 6:3 i 6:2 bile bolje 10. nositeljice, Rumunjke Irina-Camelia Begu i Monica Niculescu.

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime