Mate Pavić pamtit će ovogodišnji Australian Open po naslovu u muškim parovima, ali priči u Melbourne Parku tu još uvijek nije kraj. Mate je ostavio za sobom odlično obavljeni posao u suradnji s Austrijancem Oliverom Marachom, a prilika za novi trofej čeka ga u nedjelju ujutro po našem vremenu, kada će se s Kanađankom Gabrielom Dabrowski boriti za titulu u mješovitim parovima.

Raspored je gust, ali bit će vremena i za malo opuštanja. Još uvijek bez krivog koraka u ovosezonskim nastupima s 37-godišnjim Marachom, Mate je sada na 14-0 u muškim parovima u novoj godini, a takav učinak vrijedan je slavlja.

Ljevoruki 24-godišnji Splićanin dao je samom sebi malo oduška tek nakon što je s Austrijancem obavio posao u finalu protiv Kolumbijaca Juana Sebastiana Cabala i Roberta Faraha. Dok je meč trajao, Mate je glavom bio toliko unutra da nije vodio računa o rezultatu u drugom setu, toliko intenzivno da ga je završetak meča iznenadio.

Kako je Marach otkrio na susretu s novinarima nakon završne pobjede, Pavić nije bio svjestan što se zbiva nakon što su u posljednjem gemu iskoristili meč-loptu. Mate je priznao kako je bio uvjeren da su jedinim ‘breakom’ u drugoj dionici poveli s 4:3, a ne s 5:4, što je utjecalo i na njegovu reakciju poslije završnog poena.

– ‘Break’ i 4:3, tako sam vidio semafor. Vjerojatno sam bio toliko glavom u tom trenutku, imamo 4:3 i idemo dalje. Onda je bio servis, čovjek uz mene odservira na jednom poenu, pa još jednom, pa onda i na trećem, a onda sam čuo i trenera kako viče da uzmemo još jedan poen – opisao je hrvatski adut kako su stvari izgledale u posljednjem gemu finala, koji je u tom trenutku u njegovim mislima bio osmi gem drugog seta.

– Pomislio sam, 4:3 i 40:0, zašto da se fokusiramo baš na ovaj poen? A onda smo dobili – dodao je Mate, koji je svojom pomalo ukočenom reakcijom zbunio vlastitog partnera.

– Htio sam zaurlati, ali onda sam vidio njega – opisao je Marach.

– U tom trenutku sam se preplašio – dodao je Austrijanac, koji je nakon sekundu ili dvije zbunjenosti ipak počeo slaviti trofej s hrvatskim adutom, s kojim je ove godine otišao do kraja treći put na isto toliko turnira.

Doha, Auckland, Melbourne

Prije slavlja u Melbourne Parku, Marach i Pavić započeli su 2018. naslovima u Dohi i Aucklandu, što je bila odlična stvar za samopouzdanje, a malo manje dobra za svježinu na prvom Grand Slam turniru sezone. Ipak, bilo je dovoljno goriva za sve mečeve.

– Puno smo igrali od Dohe naovamo, proveli smo i dosta vremena na putu. Do Aucklanda je bio dugi let, na tom turniru zadržali smo se dugo i tek nakon toga došli smo u Melbourne. Nismo imali ni puno dana odmora, samo smo igrali meč za mečom i s vremenom je bilo sve teže. U četvrtfinalu i polufinalu nismo igrali najbolje što možemo, ali pomogli su nam samopouzdanje i svaka nova pobjeda – osvrnuo se Mate na put do trofeja.

U nedjelju čeka finale mješovitih parova, za koje se neće biti lako pripremiti nakon slavlja, ali 24-godišnji Splićanin nada se da će biti dovoljno svjež.

Kako je istaknuo njegov 13 godina stariji austrijski partner u paru, Mate je još mlad i dovoljno je spreman za vožnju na dva kolosijeka.

– Pogledao sam mobitel i vidio sam 200 poruka. Noć će biti duga, puno je emocija, neće biti puno sna. Vidjet ćemo, morat ću igrati, nadam se da ću odigrati dobro, a nadam se i da možemo do pobjede – kazao je Pavić u najavi nedjeljnog lova na novi naslov, s prilikom koja ga čeka u mješovitim parovima.

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime